Crna kronika
HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Druge policijske postaje Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 46-godišnjak počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, policijski službenici Druge policijske postaje Osijek 6. travnja (subota) zaprimili su dojavu da se iz smjera vikendica na širem području Osijeka čuju pucnjevi iz vatrenog oružja. Izlaskom na mjesto događaja dojava je potvrđena, te je utvrđeno da je 46-godišnjak ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

Na temelju naloga Županijskog suda u Osijeku pretražen je dom i druge prostorije kojimaa se koristi 46-godišnjak, tijekom čega je pronađen i uz potvrdu oduzet jedan pištolj i tri puške te više komada raznog streljiva, za što je 46-godišnjak posjedovao oružne listove. Uz navedeno pronađena je i oduzeta jedna zračna puška, jedna prazna puščana patrona, jedanaest čahura i nekoliko drobilica, od kojih je u jednoj bila manja količina marihuane. Osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave osječko-baranjske uz prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku, a zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga izdan mu je prekršajni nalog. Za sada javnosti nije poznat motiv ispaljivanja hitaca. S.Lacić
DOBROVOLJNO VRATITE ORUŽJE
Policija je opet apelirala na građane da zabranjeno oružje, ako ga posjeduju ili pak pronađu, dobrovoljno vrate bez ikakvih sankcija. Povrat oružja vremenski je neograničen, dovoljno je samo nazvati policiju, nakon čega će djelatnik policije u civilu doći na dogovorenu adresu i preuzeti oružje ili minsko-eksplozivna sredstva. Građanima se također savjetuje da ne donose oružje sami u policijsku zgradu, jer to može biti opasno. Zabranjeno oružje velika je prijetnja svima, pogotovo djeci. Kako bi se izbjegle tragedije, vratite oružje.

Možda ste propustili...

NA PODRUČJU SUNJE, SISKA I GLINE

Pet krijumčara u rukama policije

ČEKA SE NALAZ OBDUKCIJE

Ukrajinac ubijen, još ne znaju kako

Najčitanije iz rubrike