Sport
MEMORIJAL HRVOJA ĆUSTIĆA

Juniori Osijeka bili su ispred svih
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Juniori Osijeka bili su najbolji na drugom izdanju međunarodnog nogometnog turnira koji se igra u spomen na prerano preminulog nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića. Mladi Bijelo-plavi u zadarskim Stanovima osvojili su pobjednički pokal nakon što su u finalnom susretu nadigrali mađarski Gyor sa 3:1. Osječani su do finala došli pobjedom od 2:1 nad splitskim Hajdukom u polufinalnoj utakmici, a Gyor je svoje mjesto u završnici izborio slavljem nad sunarodnjacima iz Ferencvarosa, i to nakon jedanaesteraca.

U finalu nije bilo prevelike neizvjesnosti, Osječani su pogodcima Miloša Jovičića (21. i 26. minuta) poveli sa 2:0, Gyor je smanjio preko Marka Csala (51), ali da utakmica ne bi otišla u nemirnu završnicu, pobrinuo se Samer Spahić pogodivši u 69. minuti za konačnih 3:1. Najboljim igračem drugog Memorijala Hrvoja Ćustića proglašen je Samuel Bako iz Gyora, najbolji strijelac bio je Osijekov junior Miloš Jovičić s ukupno četiri pogotka, a njegov suigrač Petar Katalinić ponio je naslov najboljeg vratara. Inače, u utakmici za treće mjesto slavio je splitski Hajduk, koji je sa 5:3 nadvisio mađarski Ferencvaros.

Mladi osječki nogometaši na prvom izdanju Ćustićeva memorijala igrali su u finalu, ove godine su u Zadru otišli korak dalje, bili najbolja momčad turnira i zasluženo osvojili naslov. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike