Osijek
U STUDIJSKOJ ČITAONICI GISKO-A

Predstavljanje zbirke “Iz inata baća”
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizira predstavljanje zbirke poezije pjesnika Marija Vinkovića - Dade pod nazivom "Iz inata baća". Predstavljanje će se održati u petak, 12. travnja, s početkom u 18 sati u studijskoj čitaonici. Uz autora, na predstavljanju će govoriti urednica Gloria La Marr, koja će okupljene uvesti u pjesnikov stvaralački svijet.



U zbirci poezije "Iz inata baća" pjesnik se šesti put vraća svojim korijenima, ali ovaj put iz inata. I dalje se divi bogomdanoj prirodi i sjeća doživljaja iz djetinjstva, veliča zavičaj i ženu, spominje što mu život čini vedrim te upozorava na vrijednost života – dok se inati šokački. Dok pjeva o svojem djetinjstvu, razlaže na kojem je temelju sazdana njegova duša: na očevoj stezi i nježnosti majke. Nostalgičan je za vremenom kada su dani u radu bili trudnički dugi, a sada njive tek bude sjećanja. Opisuje nekadašnja druženja, sjeća se starih prijatelja i u pjesmama ih ne pušta zaboravu, te zaključuje: "Lipa kad cvita i zamiriše, sve mi se vraća kao divan san."



Mario Vinković - Dada rođen je 2. ožujka 1962. u Bošnjacima. Piše od djetinjstva, međutim, prvu zbirku poezije objavljuje tek 2016. Živi u Vrbanji. Objavljena su mu djela: "Sve ljubavi moje", "Ispod kape šokačke", "Iz Bošnjaka Cvelfer sam", "Suza šokačka", "Dadina duša" i "Iz inata baća". I.R.G.
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike