Regija
KAPITALNE INVESTICIJE U ZASELCIMA ZOLJANA I PRIGRADSKOM NASELJU MARTINU

Sportski centar, ceste i vodovodi
Objavljeno 9. travnja, 2024.
NAŠICE



Na području Grada Našica u tijeku je najveće ulaganje u vodno-komunalnu infrastrukturu, a čija provedba je započela 2019. godine. Riječ je o Aglomeraciji Našice, investiciji vrijednoj 27,5 milijuna eura, čiji je cilj poboljšati komunalni standard izgradnjom nove ili rekonstrukcijom postojeće vodovodne i kanalizacijske mreže u naseljima na području grada Našica te susjednih općina Donja Motičina, Feričanci i Podgorač.

U okviru ovog višemilijunskog i višegodišnjeg projekta provode se vodnokomunalni zahvati u zaselcima Donja Mala i Poljana koji pripadaju prigradskom naselju Zoljan.

- U sklopu projektnih aktivnosti, završena je rekonstrukcija magistralnog cjevovoda od Zoljana do tvrkte Našicecement d. d., te je izgrađena sekundarna vodovodna mreža u Donjoj Maloj i Poljani. Vrijednost tih radova je 400.000 eura. U tijeku je prijava tehničkog pregleda, a uskoro očekujemo i uporabnu dozvolu - istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Dodao je kako su u tijeku i radovi na glavnom opskrbnom vodovodu od Zoljana do zaselka Štukino Brdo u vrijednosti 300.000 eura. Također, gradi se i sanitarno-fekalna kanalizacija u Donjoj Maloj i Poljani u koju će se uložiti 900.000 eura. Ti radovi trebali bi biti gotovi krajem 2024. godine.

- Ono što je važno za stanovnike Poljane i Donje Male je svakako i rekonstrukcija ceste. Predviđena je asfaltna cesta širine 2,5 metara. Planirani radovi trebaju započeti krajem travnja - najavio je gradonačelnik.

Ovom investicijom, naglasio je gradonačelnik Kašuba, podići će se razina sigurnosti prometovanja, ali u konačnici i kvaliteta života mještana ova tri zaselka Zoljana.

Grad priprema i investiciju u sportsku infrastrukturu u prigradskom naselju Martinu. Na nogometnom igralištu planira se gradnja Sportskog centra, čija je realizacija započela ishođenjem građevinske dozvole 2023. godine.

- Procijenjena vrijednost Sportskog centra iznosi više od milijun eura, a realizacija je planirana u pet faza. Prva faza radova je procijenjena na 489.000 eura i prijavit ćemo se na natječaj Ministarstva turizma i sporta. Ako ne prođemo, krenut ćemo u izgradnju Sportskog centra, ovisno u proračunskim mogućnostima, iz vlastitih sredstava - poručio je gradonačelnik Krešimir Kašuba. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike