Mozaik
CANNESERIES

Pljesak za Lagerfelda
Objavljeno 8. travnja, 2024.
U Cannesu se ovog tjedna održava veliki festival posvećen serijama, Canneseries, koji je proteklog vikenda ponudio publici premijeru nove serije o slavnom njemačkom kreatoru, naslovljenu "Becoming Karl Lagerfeld". Prikazana je prva epizoda serije, u kojoj glavnu ulogu tumači sjajni Daniel Brühl, a publika je reagirala gromoglasnim trominutnim pljeskom.



Serija je na festivalu prikazana izvan konkurencije, a prikazuje pokojnog njemačkoga dizajnera godinama prije nego što je postao prepoznatljiv po sijedom repiću i njegov početak ljubavi sa Jacquesom de Bascherom (Théodore Pellerin). Inspiracija za seriju bila je knjiga Kaiser Karl novinarke Raphaëlle Bacqué, koja je osmislila seriju i radila na scenariju s Jennifer Have, Isaure Pisani-Ferry, Dominique Baumard i Nathalie Hertzberg.



Gledatelji, među kojima su bile razne zvijezde koje su se našle u Cannesu, uživali su u prvoj epizodi, radnjom smještenoj u 1970-e, nahvalili Brühla zbog glume, transformacije u modnu ikonu i naglasaka, koji je fantastično usvojio, ali i sam scenarij te ostale glumce koji su zaigrali poznata imena s modne i zvjezdane scene.



Uz Brühla i Pellerina, među ostalim, glume Sunnyi Melles kao Marlene Dietrich, Jeanne Damas kao Paloma Picasso, Alex Lutz kao Pierre Bergé, Arnaud Valois je Yves Saint Laurent, a Agnès Jaoui je Gaby Aghion, osnivačica modne kuće Chloé. Serija "Becoming Karl Lagerfeld" na Disney+ i Hulu stiže 6. lipnja sa svih šest epizoda. T.K.
Možda ste propustili...

TOPLA I URNEBESNA KOMEDIJA

“Summer Camp”s Diane Keaton

U POLUFINALU SHOWA NASTUPAJU POSEBNI GOSTI

Prljavo kazalište u “Zvijezde pjevaju”

Najčitanije iz rubrike