Mozaik
ISKUSNI REDATELJ ZNANSTVENE FANTASTIKE

Drew Goddard priprema posve novi film “Matrix”
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Svemir "Matrixa" širi se s novim filmom koji će režirati Drew Goddard. Scenarist i redatelj najpoznatiji po radu na naslovima kao "The Martian" i "The Cabin in the Woods" te Netflixovoj seriji "Daredevil" režirat će film i napisati scenarij. Goddard ima mnogo iskustva sa znanstvenom fantastikom, jer je pisao epizode serija "Buffy the Vampire Slayer", "Angel" i "Lost". Trenutno bez naziva, projekt će biti prvi Matrix film koji neće izravno uključiti kreatore Lanu i Lilly Wachowski, iako će Lana biti izvršna producentica. Detalji zapleta trenutno se drže u tajnosti, ali zvuči kao da Goddard ima snažnu viziju za produžetak franšize.



- Drew je došao u Warner Bros. s novom idejom za koju svi vjerujemo da bi bila nevjerojatan način da se nastavi svijet Matrixa, poštujući ono što su Lana i Lilly započele prije više od 25 godina, i nudi jedinstvenu perspektivu temeljenu na njegovoj ljubavi prema serijalu i likovima - rekao je Jesse Ehrman, predsjednik produkcije Warnera.



Prvi je "Matrix" prikazan prije 25 godina. Film s Keanuom Reevesom, Carrie-Anne Moss i Laurenceom Fishburneom u glavnim ulogama ostavio je trajan dojam istraživanjem slobodne volje i religije i revolucionarnim akcijskim scenama. Slijedili su nastavaci "The Matrix Reloaded" i "The Matrix Revolutions" 2003., koji su dobili podijeljene kritike. Godine 2021. Lana Wachowski vratila se s "The Matrix Resurrections", koji je Reevesu i Moss pridružio novu generaciju glumaca. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike