Mozaik
ODABRANO 15 LJEPOTICA IZ CIJELE HRVATSKE

Miss Universe: U finale se plasiralo i pet Slavonki
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Finalisticama će se na pripremama pridružiti Andrea Erjavec, aktualna Miss
Izbor za Miss Universe Hrvatske održat će se 6. svibnja u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade u Zagrebu, a za titulu najljepše natjecat će se 15 prekrasnih finalistica. Među njima je i pet prekrasnih Slavonki: Anastasia Ičević iz Vukovara, Arijana Martinović iz Vinkovaca, Dajana Barišić iz Gradišta, Laura Aleksa iz Đakova i Vlatka Pacarić iz Slatine.

One se sljedećeg vikenda okupljaju u Zagrebu. Dom će im biti luksuzni hotel Esplanade, a vrijeme će im biti ispunjeno snimanjima promotivnih razglednica te odabirom garderobe i obuće koju će nositi na izboru: večernjih i koktel haljina Bariba, kupaćih kostima Pletix te obuće Humanic. Djevojke će za boravka u Zagrebu posjetiti Kliniku Svjetlost, Zagrebačku školu ekonomije i managementa te tvornicu Franck.

U nastavku priprema djevojke odlaze u Dubrovnik, a na jednom od sedam bazena Royal Hotels & Resort očekuje ih nastavak snimanja te prvo službeno fotografiranje pred kamerom fotografa Emanuela Mancya i uvježbavanje koreografije. Da bi finalistice zaista zablistale pred kamerama, pobrinut će se make-up artisti Beauty Studija MZ – Maje Zatezalo u suradnji s Aura kozmetikom i stilisti lanca frizerskih salona Studio Marcela. Svaki njihov korak tijekom priprema budno će pratiti kamera Doriana Gašparovića, što će gledatelji imati priliku vidjeti na finalnoj večeri.

- Zahvaljujemo Royal Hotels & Resort, koji su prepoznali vrijednost i medijsku vidljivost koju ovakav projekt donosi, te su omogućili našim finalisticama nezaboravan doživljaj jednog od najljepših gradova ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. I ove godine će nam se na pripremama pridružiti dr. Vivian Jurković, vlasnica i osnivačica Dr. Vivian Estetics, koja će djevojkama dati korisne savjete za njegu kože - otkrila nam je direktorica izbora Marija Kraljević.

Nakon što su se na posljednjem svjetskom izboru Miss Universe prvi put u povijesti natjecale i udane žene i majke, taj trend nije zaobišao ni hrvatsku inačicu tog prestižnog izbora. Prvi put u povijesti na izboru Miss Universe Hrvatske sudjelovat će čak dvije udane žene, potvrdio nam je vlasnik licence Vladimir Kraljević. Finalisticama će se na pripremama u Zagrebu i Dubrovniku pridružiti i Andrea Erjavec, aktualna Miss Universe Hrvatske.

- Neizmjerno se veselim družiti s ovogodišnjim finalisticama, no svjesna sam i pomalo tužna da je to kraj mojeg mandata. Kada vam kažu da obaveze Miss Universe Hrvatske traju godinu dana, u prvi trenutak vas to preplaši i djeluje kao vrlo dug period, no ono što mogu reći jest da je ovo za mene bila nezaboravna godina, koja je proletjela toliko brzo da ne mogu vjerovati da ću za 30-ak dana predati krunu svojoj nasljednici. Upoznala sam toliko divnih ljudi, vidjela toliko prelijepih mjesta, putovala na drugi kraj svijeta, vidjela uživo pravi aktivni vulkan, vidjela Tihi i Atlantski ocean, kupala se u Atlantskom oceanu, jela hranu za koju nisam ni sanjala da ću je ikada kušati, letjela helikopterom, avionom. Upoznala sam čak dva predsjednika! Mislim da toliko doživljaja u jednog godini može pružiti jedino titula Miss Universe Hrvatske i ja mogu samo zahvaliti od sveg srca Mariji i Vladimiru Kraljeviću što toliko truda i ljubavi ulažu u ovaj projekt, te naravno svim sponzorima koji ih podržavaju u tome - ispričala nam je Andrea Erjavec.

Kojoj će od finalistica Andrea Erjavec predati krunu Zlatarne Dodić, saznat ćemo 6. svibnja, a pobjednica će time steći pravo i privilegij predstavljati Hrvatsku na izboru Miss Universe, koji će se sredinom studenoga održati u Meksiku. Pobjednicu očekuje i puno vrijednih nagrada, od kojih je jedna od najvećih stipendija Zagrebačke škole ekonomije i managementa za četverogodišnji dodiplomski studij ili MBA studij u vrijednosti do 20.000 eura, a osim u Meksiko, pobjednica će, kao posebn gošća, u listopadu otputovati u Dubai, na konferenciju koju organizira Tiens, jedan od vodećih svjetskih proizvođača vitamina i dodataka prehrani.

Miss Universe najprestižniji je izbor ljepote na svijetu s tradicijom dugom 73 godine. Pobjednica izbora za svog mandata živi u New Yorku i surađuje s mnogim organizacijama čiji je cilj spriječiti širenje HIV-a i pomoć oboljelima od AIDS-a. Postaje i ambasadorica dobre volje pri UN-u i surađuje s organizacijama koje pomažu djeci s Downovim sindromom, kao i sa Smile Train, organizacijom koja djeci rođenoj sa "zečjom usnom" omogućuje besplatne operacije. Miss Universe je međunarodni spektakl koji izravno ili u odgođenom prijenosu gleda i do milijardu ljudi u 170 zemalja svijeta.

Aktualna Miss Universe je Sheynnis Palacios iz Nikaragve, zagovornica mentalnog zdravlja i audiovizualna producentica iz Manague.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike