Mozaik
LARRY LOVE ŠOKIRAO

Kantautor uvodne špice Soprano seriju nije gledao
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Pjesmu "Woke Up This Morning" izveo je bend Alabama 3, a prije serije nije baš dobro prošla
Obitelj Soprano uzbudljiva je priča o mafijaškoj obitelji iz New Jerseya koja je postala jedna od najgledanijih TV serija svih vremena. Ali koliko gledatelja zna da je autor prepoznatljive melodije serije zapravo čovjek iz dolina Južnog Walesa? I dok američki hit ove godine slavi 25. obljetnicu, Larry Love je zaprepastio svojim priznanjem. Kaže da nikada nije pogledao ni jednu od 86 epizoda, prenosi BBC.

- Ne, bio sam previše uplašen da to gledam, da budem iskren - rekao je Love, frontmen Alabame 3, čija je pjesma iz 1997. "Woke Up This Morning" postala uvodna špica serije. "Ne zbog bilo čega u samoj seriji, više zbog činjenice što mrzim slušati vlastite ploče. Prevelik sam perfekcionist i uvijek na kraju pomislim: ‘Oh, trebao sam taj dio napraviti drukčije.‘" Ali kako je glazbenik iz Merthyr Tydfila završio u vezi s Tonyjem Sopranom i njegovim kohortama? "Izvorno smo radili Wake Up kao 10-minutnu acid house pjesmu sa svim tim blues uzorcima", rekao je Love, čije je pravo ime Rob Spragg. "Naša diskografska kuća odlučila ga je izdati kao singl, ali nije baš puno postigla - mislim da je stigao samo do 60. mjesta na ljestvici ili tako nešto." Međutim, pjesma koja je inspirirana istinitim slučajem žrtve obiteljskog zlostavljanja koja je ubila svog muža nekako je dospjela do ušiju pisca Sopranosa Davida Chasea.

Mislio je da su stihovi "Jutros se probudio, nabavio pištolj/Mama je uvijek govorila da ćeš ti biti odabran" savršeni za dinamiku između Tonyja Soprana i njegove majke. "Smiješno je što je David prvotno mislio da smo hrpa crne djece iz Bronxa, za razliku od nekog Velšanina koji se pretvara da je Amerikanac. Kad je saznao istinu, svidjela mu se, rekavši da je to toliko glupo da nekako ima savršenog smisla", nasmijao se Love.

Premda je isprva ponuđeno 500 dolara za pjesmu, kasnije tantijeme od njezine uporabe omogućile su pjevaču iz Brixtona i njegovim kolegama iz benda da idu dalje. Sada 59-godišnji Love veseli se nastupima uživo diljem Ujedinjenog Kraljevstva ove godine, te će objaviti "uvrnuti, ćudljivi remiks" pjesme "Woke Up This Morning" kako bi se poklopio s datumima. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike