Autoglas
NAJPOZNATIJI HIBRID DOBIO VELIKO PRIZNANJE

Prius ima, iznutra i izvana, najbolji dizajn na svijetu
Objavljeno 9. travnja, 2024.
Prestižna svjetska nagrada The Road to World Car 2024 i World Car Finals Powered by Brembo predstavila je na New York International Auto Showu pobjednike u šest kategorija, a nagradu za najbolji dizajn automobila na svijetu 2024. godine ponijela je Toyota Prius.

- Vratili smo se na crtaću ploču kako bismo ponovno zamislili Prius, razmatrajući hoćemo li stvoriti još bolju udobnost pretvarajući ga više u taksi ili stvarajući nešto što će osvojiti srca. U konačnici, mi biramo stvoriti nešto što ljudi mogu voljeti ne samo zbog racionalnih prednosti nego i zbog emocionalnog iskustva. Čast je primiti nagradu za najbolji dizajn - iznutra i izvana. Novi Prius je automobil koji ne samo što izgleda sjajno već ga je i zabavno voziti - rekao je Yasushi Ueda, glavni inženjer za Prius. Pobjednike je birao žiri od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja, tajnim glasanjem na temelju njihove procjene svakog vozila koje ispunjava uvjete kao dio njihova kontinuiranog profesionalnog rada. Rezultate glasanja tabelirao je KPMG. Sva vozila koja ispunjavaju uvjete za druge kategorije nagrada World Car automatski ispunjavaju uvjete za World Car Design godine. Ove godine bilo je ukupno sedamdeset (70) prihvatljivih vozila. Odbor za dizajn, koji je činilo šest visoko cijenjenih svjetskih stručnjaka za dizajn, zamoljen je da prvo pregleda svakog kandidata, a zatim uspostavi uži popis preporuka za konačno glasanje žirija.

Road to the World Car Awards godišnje je putovanje koje prati 100+ međunarodnih žirija koji testiraju vozila što ispunjavaju uvjete za sezonu dodjele nagrada i glasaju o njima. Testno putovanje žirija emitirano je na World Car TV-u. Članovi žirija gledateljima daju recenzije i komentare o vozilima koja ispunjavaju uvjete za dodjelu nagrada u svim kategorijama.

Inače, poznati ikonski klinasti oblik promijenjen je, te su sada njegove linije elegantne i moderne. Osim što pruža iznimno visoke performanse i iznimno je učinkovit i estetski privlačan, novi je Prius pionir i u inovativnim tehnologijama. U Europi je dostupan samo u plug-in hibridnoj električnoj verziji. Odabirom načina rada EV vozi se bez problema samo na struju uz izvrsni odaziv. Kada se baterija isprazni, samo se prebaci na učinkovito hibridno napajanje.

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u