Novosti
PREDIZBORNA KOMUNIKACIJA NA FACEBOOKU

Milanović i Butković se optužuju
Objavljeno 7. travnja, 2024.
Nastavljena je oštra komunikacija predsjednika Zorana Milanovića i potpredsjednika Vlade Olega Butkovića na Facebooku.

Nakon što je Milanović u subotu komentirao navodne poruke iz 2019. između Josipe Rimac (Pleslić) i Butkovića, Butković je Milanovića pozvao da odgovori "je li trgovina utjecanjem ako predsjednik RH (...) traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom" i drugo: "Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman?". Piše i da je "pomaganje sankcioniranima i kršenje sankcija kazneno djelo". U nedjelju ujutro dodaje da još čeka odgovor.

Onda se javio Milanović, upitavši ga ima li člana njegove obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad je ministar. "Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110.000 kuna za obnovu kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo 8 milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile - direktno pred restoranom tate", tvrdi, te dodaje "o lažima koje si napisao čujemo se kasnije".

Butković je na to zaključio da Milanović izbjegava odgovoriti. Piše mu da su lukobran izgradile "tvoje Rijeke pravde, tj. županijska Lučka uprava koju vodi SDP". Neće govoriti o Milanovićevoj obitelji, "iako bi itekako imao što", no obitelj mu je ispred politike. "I tu je ključna razlika između nas, ti razaraš, a ja gradim, Zorane", ističe. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike