Novosti
ŠEF SPLITSKE POLICIJE PODNIO OSTAVKU ZBOG SINA:

Nemam moralno pravo ostati načelnik
Objavljeno 7. travnja, 2024.
Načelnik policijske uprave Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u nedjelju je izvijestio da podnosi neopozivu ostavku jer je jedan od njegovih sinova sudjelovao u teškom ozljeđivanju mladića (23), koji je u životnoj opasnosti.



Iz MUP-a je priopćeno da je Marendić jutros podnio ostavku, odnosno zatražio razrješenje s radnog mjesta načelnika policijske uprave, na koje je imenovan s 2. svibnja 2022. Ostavka je prihvaćena, a poslove načelnika PU splitsko-dalmatinske do daljnjega će obavljati sadašnji zamjenik načelnika policijske uprave, Marko Srdarević.



“Iako ne postoji nikakav propust u smislu vođenja policijske uprave niti sam se osobno ogriješio o zakon, smatram da je privatna situacija u kojoj sam se našao kao otac nespojiva s mojom profesionalnom ulogom načelnika policijske uprave", rekao je Marendić. Istaknuo je kako vjeruje da je jedino ispravno da ga se trajno izuzme iz obavljanja rukovodećih funkcija unutar MUP-a. "Unatoč svim naporima za očuvanje sigurnosti, unatoč programima prevencije koje organiziramo i provodimo, nemam moralno pravo ostati na čelu ove policijske uprave", poručio je Marendić. Marendić je obitelji ozlijeđenog mladića izrazio žaljenje zbog događaja i nadu u što skorije ozdravljanje.



Marendićev maloljetni, 17-godišnji sin bio je jedan od petorice napadača koji su u subotu u ranim satima teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u Splitu. Nakon što je mladić prebačen u splitsku bolnicu, gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje i nagnječenje mozga, te je hitno operiran, policija je pokrenula istragu, u kojoj je, doznaje se, utvrđeno da se pet momaka sukobilo sa žrtvom unutar kluba, a kada su ih redari izbacili, nastavili su se tući na ulici. Iz splitskog KBC-a u nedjelju su izvijestili da je mladić u kritičnom stanju. H