Zdravlje
ZDRAVO MRŠAVLJENJE

Namirnice koje će istopiti kilograme
Objavljeno 8. travnja, 2024.
Za smanjenje opsega struka nije potrebno gladovati, nego birati hranu koja produžuje osjećaj sitosti i nema puno kalorija
Želite brzo postići manji opseg svojeg struka? To je teško moguće, osim u reklami sredstava za mršavljenje. No ako želite manje kilograma, a više zdravlja i samopouzdanja te ste spremni promijeniti prehrambene navike, da biste ostvarili taj cilj, donosimo nekoliko namirnica koje vam u tome mogu pomoći. Prije svega, u svoju svakodnevnu prehranu ubacite bademe. Ta orašasta poslastica puna proteina i vlakana neka vam uvijek bude pri ruci, osobito ako želite stati u manji konfekcijski broj. Uz njihovu pomoć bit ćete dugo siti, a i, dokazano, tope naslage u abdominalnom području. Jedete li ih sirove svaki dan, studije pokazuju da ćete s njima mršavljenje ubrzati za čak 62 posto!
 
Špinat i zeleno lisnato povrće
Zeleno lisnato povrće, posebice špinat, neizostavno je za gubitak kilograma. Bogato je vitaminima A i C, mineralima, osobito željezom i kalcijem, te sadržava malo kalorija. Pomaže probavi i izlučivanju otpadnih tvari i toksina iz organizma.

Jabuka: Zamjena za slatkiše
Jabuka je idealna zamjena za slatkiše kad vas uhvati želja za desertom. Bogata je dijetalnim vlaknima, koja će vas zasititi, poboljšati probavu i stabilizirati crijevnu floru. Ima diuretski učinak i oslobodit će vas viška tekućine.

Cejlonski cimet produžuje sitost
Osim što štiti od upala, cejlonski cimet poznat je i kao sredstvo koje pomaže ublažiti apetit i produžiti osjećaj sitosti. Snižava razinu šećera u krvi, pa je pogodan i za dijabetičare koji žele izgubiti kilograme. Uključite ga u čajeve i obroke.

Leća i mahunarke: puno vlakana, malo kalorija
Mahunarke, posebice leća, izvrsna su skupina namirnica za mršavljenje. Obiluju vlaknima, a imaju vrlo malo kalorija. Istraživanja dokazuju da osobe koje redovito konzumiraju mahunarke imaju uži struk i nižu tjelesnu masu te da su mahunarke zaslužne za - ravan trbuh.

Možda ste propustili...

MANJE BORA, ČVRŠĆA KOŽA

Prirodni pripravci za ljepšu kožu lica

RADIONICA SVJESNOG PLESA 19. SVIBNJA

Namijenjen svima, bez obzira na dob ili fizičku spremu

NorMALNO JE IZGUBITI IZMEĐU 50 I 100 VLASI SVAKI DAN

Jaja, bobičasto voće i zeleno povrće za zdravu kosu