Svijet
SRPSKA POLICIJA JOŠ TRAGA ZA TIJELOM

Pritvor osumnjičenima za ubojstvo djevojčice, uhićeni otac i brat
Objavljeno 6. travnja, 2024.

Dvojici osumnjičenih za teško ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić iz okolice Bora određen je pritvor do 30 dana, jedan od njih je priznao zločin, drugi se brani šutnjom, a još dvije osobe uhićene su zbog sumnje da su pomogle u skrivanju tijela, priopćili su u subotu tužiteljstvo i policija.

Dvogodišnja Danka Ilić, čiji nestanak je prijavljen 26. ožujka, žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je u četvrtak MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora- D.D. i J. S. - priznala su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom "fiat panda" udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik, odvezli na deponij i bacili tijelo.

Portali srbijanskih medija pišu u subotu, pozivajući se na neslužbena saznanja iz tužiteljstva, da je drugoosumnjičeni D. D. ispričao "do detalja" kako je nakon, što su djevojčicu udarili automobilom, navodno, istrčao sa mjesta suvozača i počeo je daviti dok nije prestala disati.

U međuvremenu, policija je uhitila njegova oca i brata koji se terete da su mu pomagali u premještanju tijela, za kojim se i dalje traga.

Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić u četvrtak je detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijski timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Gašić je naveo i da je lokacija deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, istaknuvši kako to potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju.

Pretraga terena u potrazi za tijelom ubijene devojčice i dalje traje, ali policija do ranih popodnevnih sati u subotu nije priopćila ima li novih saznanja.

(Hina)