Regija
U OPĆINI VILJEVO

Ulažu u domove, ceste, igralište...
Objavljeno 5. travnja, 2024.
Cesta od Kapelne do Krunoslavlja modernizira se, a u planu i od Creta Viljevskog do Ivanova
VILJEVO - Općina Viljevo prijavila je za sufinanciranje projekt ‘‘Izgradnja nerazvrstane ceste Cret Viljevski - Ivanovo‘‘ na natječaj ‘‘Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima‘‘ Ministarstva poljoprivrede.

Načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević istaknuo je kako je cjelokupna vrijednost projekta 1.264.447 eura, a sufinanciranje iznosi 100 posto. Projektom bi se povezala dva naselja viljevačke općine te omogućio i obilazni pravac prema Donjem Miholjcu na istoku te Viljevu na sjeveru.

- Ukupna dužina dionice iznosi 2370 metara, dok je širina asfaltnog kolnika 5,5 metara. Bankine će biti širine jedan metar, a bit će riješena i oborinska odvodnja - kazao je Knežević te spomenuo i projekt produžetka ceste u Ulici Vladimira Nazora u Viljevu, a koji bi za mjesec dana trebao biti realiziran, kao i gradnju ceste u dužini od 200 metara, a koja povezuje Ulicu braće Radić i Ulicu Vladimira Nazora. Dodao je kako je za taj projekt Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dodijelilo 50.000 eura.

U planu je do listopada završiti asfaltiranje županijske ceste Kapelna - Krunoslavlje, koje financira Županijska uprava za ceste Osječko-baranjske županije.

Općina Viljevo dobila je 20.000 eura za rekonstrukciju mjesnog doma u Krunoslavlju, i to preko Vijeća srpske nacionalne manjine, te 10.000 eura za izgradnju igrališta u Ivanovu.

Na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a planira se prijaviti i projekt dovršetka društvenog doma u Kapelni. Riječ je o radovima na uređenju okoliša i rješavanju oborinske odvodnje te uređenju prostorija za vijeće nacionalne manjine.

- Mogućnosti za realizaciju projekata jako su velike i Općina Viljevo bit će veliko gradilište - istaknuo je načelnik Knežević.

Snježana Fridl
Projekt Srijemski kulturni centar
U travnju se otvara natječaj Program konkurentnost i kohezija Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU-a, a na koji će Općina Viljevo aplicirati projekt izgradnje Srijemskog kulturnog centra. ‘’Imamo spremnu projektno-tehničku dokumentciju i izdanu građevinsku dozvolu za taj projekt’’, rekao je Knežević.

Možda ste propustili...

U SKLOPU JAVNOZDRAVSTVENOG PROJEKTA #SAVEYOURSKIN

Otkriveno je 48 promjena madeža

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

STAZOM DUGOM 14,24 KM KROZ VINOGRADE, SURDUKE, ŠUMARKE..

Baranjski Wine & Walk s čak 14 vinskih i pet gastropostaja

3

NEVIĐENO NEVRIJEME PRIJE 30 GODINA

Đakovo ‘94. plivalo: Na led i ralicom, 170 l kiše