Crna kronika
TRAGEDIJA U ĐAKOVU

U požaru koji je izbio zbog električne grijalice smrtno stradao vlasnik kuće (67)
Objavljeno 5. travnja, 2024.
Tijelo 67-godišnjeg Đakovčanina bit će prevezeno u KBC Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija, navode u PU

Jedna preminula osoba – tragični je epilog požara koji je u četvrtak navečer izbio u obiteljskoj kući s poslovnim prostorom u prizemlju na početku Ulice Ante Starčevića u središtu Đakova. Riječ je o Đakovčaninu Z.M. (67), čije su tijelo u unutrašnjosti stambene jedinice, doznajemo od zapovjednika DVD-a Đakovo, Ivana Klemena, zatekli đakovački vatrogasci, koji su i gasili požar.Očevidom, koji su obavili policajci PU osječko-baranjske uz inspektora zaštite od požara, utvrđeno je da je požar izbio zbog širenja topline električne grijalice na gorive predmete u stanu. "Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Osijeku, tijelo 67-godišnjeg vlasnika stana prevezeno je u KBC Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija", navodi PU. Dojavu o požaru u četvrtak navečer zaprimio je županijski Centar 112 u Osijeku, koji je potom alarmirao vatrogasce, i to, kaže Klemen, u 21.34. Centar 112 samo je kratko izvijestio da je u Đakovu u četvrtak navečer gašen požar stana, u kojem je smrtno stradao jedan muškarac.

O požaru i tragičnom ishodu za 67-godišnjeg vlasnika kuće oglasila se u petak prijepodne i navedena PU. "Operativno dežurstvo Policijske postaje Đakovo jučer (u četvrtak, nap. a.), u 21.35 zaprimilo je dojavu da je u Đakovu izbio požar u stanu na prvom katu i da su poslani vatrogasci. Izlaskom na mjesto događaja potvrđena je dojava, te je utvrđeno da je požar izbio u dnevnom boravku, kojom prilikom je smrtno stradao 67-godišnji vlasnik kuće. Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Pokazalo se kako je požar prouzročila grijalica", stoji u priopćenju osječko-baranjske PU.

Kako doznajemo od zapovjedniika DVD-a Đakovo, Ivana Klemena, požar je primijetio prolaznik tom inače prolaznicima i prometom frekventnom ulicom u centru grada, koji je vidio da dim izlazi kroz prozor na katu jednokatnice. “Ušavši u objekt, vatrogasci našeg DVD-a zatekli su beživotno tijelo muške osobe, na što su ih po dolasku na mjesto događaja upozorili i ljudi okupljeni ispred kuće u kojoj je izbio požar rekavši da se unutra nalazi muškarac, vlasnik kuće”, kaže Klemen. Požar je gašen petnaestak minuta, a gasilo ga je sedam vatrogasaca s jednim vatrogasnim vozilom. S.Župan

Možda ste propustili...

DOBROVOLJNA PREDAJA ORUŽJA U SLAVONSKOM BRODU

Pronašao kuburu, streljivo i bombe

Najčitanije iz rubrike