Sport
DOBRO WORLD CUP 2024.

Benović: Želja mi je
nastupiti u oba finala
Objavljeno 4. travnja, 2024.
Aurel Benović najbolji u kvalifikacijama partera, Sambolec u debiju u Osijeku odmah u finale, a Filip Ude se provukao

Prvoga dana jubilarnog, 15. zaredom Svjetskog gimnastičkog kupa u Osijeku Hrvatska je imala četiri predstavnika u muškoj i tri predstavnice u ženskoj konkurenciji. Na kraju prvoga kvalifikacijskog dana nastup u finalu izborilo je njih šestero. U muškoj konkurenciji finala su izborili Aurel Benović na parteru te Marko Sambolec i Filip Ude na konju s hvataljkama.Najbolji u kvalifikacijama


Osječanin Aurel Benović bio je najuvjerljiviji od svih naših predstavnika i predstavnica prvoga kvalifikacijskog dana. Bio je najbolji u kvalifikacijama, s ocjenom 14.150 ostavio je iza sebe Mađara Krisztofera Meszarosa, 14.050, i svoga velikog prijatelja, Ukrajinca Iliju Kovtuna, koji je bio treći s ocjenom 13.850.

- Išao sam na 6.3 u finalu. Rekao sam treneru ne želim više ići manje od 6.3, idem u svakom natjecanju na glavu, pa što bude. Znate, ovo je prilično naporna sezona. Iza mene su tri Svjetska kupa. Ispalo je jako dobro u kvalifikacijama. Idem u finalu s istom ocjenom kao u kvalifikacijama, trebam samo popraviti neke stvari i bit će sve u redu. Sjajan je osjećaj u rodnom gradu nastupiti u finalu i boriti se za medalju. Svake godine je sjajna atmosfera, siguran sam da će tako biti i ove godine - rekao je Benović, koji će danas u kvalifikacijama nastupiti i na preskoku.

- Želja mi je nastupiti u oba finalna dana. Preskoci su također postali konkurentni. Jedan je s visokom ocjenom 5.6, drugi 5.2, no ako uđem u finale, moguće je da ću oba preskoka ići s ocjenom 5.6. Stvarno bi bilo lijepo da nastupim i u subotu i u nedjelju u finalu - rekao je Osječanin.

Klupske kolege u finalu


Kakav je "roller coaster" prošao Filip Ude tijekom kvalifikacija na konju s hvataljkama! Odradio je svoju vježbu i pao na elementu za koji kaže da će od deset pokušaja devet bez problema odraditi. Ponovno je "zajahao konja", odradio vježbu do kraja i dobio ocjenu 13.550. Iskreno, i s nižim se ocjenama znalo ulaziti u finala Svjetskih kupova. No Filip je nakon nastupa bio jako razočaran.

- Razočaran?! Triput razočaran. Ne znam što se dogodilo. Super sam se osjećao. Mogao sam odraditi još jednu vježbu, a zeznuo sam na elementu na kojem sam dosta precizan.

Iščekivao je završetak kvalifikacija i na kraju doznao. Dobio je mogućnost popravnoga. Završio je kvalifikacije na osmom mjestu.

- Malo sam boljeg raspoloženja, ali još uvijek sam razočaran kako sam odradio. Bilo bi grozno ostati u Osijeku do nedjelje i gledati druge kako se pripremaju za finala. Naravno, našao bih ja zanimaciju u Osijeku, ali bilo bi stvarno teško gledati druge. Dobio sam popravni. Sada moram pojačati vježbu, dodati Busnarija jer bez njega nema neke šanse.

Ostao bi Filip do kraja u Osijeku ne samo kako bi malo uživao u slavonskoj metropoli i Feelgood Weekendu nego i da bi bodrio svoga mlađeg klupskog kolegu Marka Samboleca. Varaždinac koji nastupa za čakovački klub i kojem su također treneri Igor Križimski i Mario Vukoja u svom prvom nastupu u Osijeku plasirao se u finale. Marko je s ocjenom 13.850 bio treći u kvalifikacijama na konju s hvataljkama.

- Sve sam odradio od početka do kraja. Jedino sam saskok umjesto težine C napravio D, ali sam sretan što sam se u prvom nastupu u Osijeku plasirao u finale.

Prvo Markovo finale bit će ujedno i oproštajno Roberta Seligmana od karijere.

- Vi ste to tako lijepo primijetili. Eto, Robert odlazi, a ja možda dolazim. Bit će mi to velika čast, kao što mi je čast nastupati i s mojim starijim kolegom Filipom Udeom u finalu.

Krešimir Lacković
Aurel Benović

osječki gimnastičar

Sjajan je osjećaj u rodnom gradu nastupiti u finalu i boriti se za medalju. Svake godine je sjajna atmosfera, siguran sam da će tako biti i ove godine

Možda ste propustili...

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

PRVI TURNIR NA NOVOM JAVNOM TENISKOM TERENU U PERVOJI KRALJA TOMISLAVA

Sljedeće godine - najbolji i najveći teniski skup dosad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana