Regija
ZA UDRUGE U KULTURI I TEHNIČKOJ KULTURI 144.000 EURA

77 udruga prijavilo 114 projekata
Objavljeno 5. travnja, 2024.
VINKOVCIGrad Vinkovci je na temelju javnog poziva 144.000 eura rasporedio na 77 udruga i čak 114 projekata iz područja kulture i tehničke kulture za ovu godinu

- Svojim projektima udruge same pridonose svojim financijama i volonterskim radom, ali realizacija treba usluge sa slobodnog tržišta, gdje su cijene značajno narasle, tako da ovaj doprinos Grada i drugih državnih institucija jako puno znači. Hvala u ime svih udruga – rekla je Blanka Žakula, predsjednica Kulturnog centra Gatalinka, koja, uz Seminar folklora panonske zone, Etnofrizuru Hrvatske i Etnokreaciju Hrvatske, ove godine ima i jedan novi projekt - 21. Festival dječjeg folklora Hrvatske.

Među dobitnicima novčane potpore je i udruga Naši Borinci, koja je u pripremama za novo izdanje svoje najpoznatije manifestacije "Od Đurđeva do Markova".

- Proteklu godinu puno smo toga napravili, a planiramo i pokazati naše tradicijske običaje vezane uz Uskrs, ali i svatove koji kreću poslije Uskrsa. U goste dolazi KUD iz Starih Mikanovaca koji će pjevati svatovac, a Ljubica Gligorević pričat će o svatovskim običajima. Obilježit ćemo i Majčin dan, a važno je spomenuti kako je u tijeku veliki projekt kojim želimo pomoći starima i bolesnima kroz edukaciju neformalnih njegovatelja u palijativnoj skrbi. Na posudbu dajemo i pametne narukvice ljudima kojima je potrebna pomoć– rekla je Ljubica Potočić, predsjednica Društva Hrvatska žena Vinkovci.

Potpora gradske uprave dobrodošla je i Mađarskom kulturno-umjetničkom društvu Vinkovci.

Još tjedan dana ostalo je do 18. Šokačke zabave u organizaciji Vinkovačkih šokačkih rodova. Kako podsjeća predsjednik Zvonimir Liščić, najpoznatija je to njihova manifestacija uz Pokladno jahanje i Večer šokačkih rodova. Za nekoliko dana najavljuje i otvorenje izložbe "Brodska imovna općina", u suradnji s Državnim arhivom iz Vukovara i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci. M.F.
Možda ste propustili...

JAVNOSTI PREDSTAVLJENO ZDANJE BELOMANASTIRSKOG STADIONA

Dan otvorenih vrata novog Gradskog stadiona

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KOLIJEVCI NOGOMETA 31. SVIBNJA PREMIJERA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Službeni uvod u EURO 2024. kreće iz Županje

2

“BIBLIJSKI POTOP” U ĐAKOVU

U jednoj noći 41 litra kiše, pod vodom deseci podruma

3

ODLUKA O PLAĆANJU KRUZERA U 2025.

Turističke pristojbe određene prema kapacitetu kruzera