Regija
S 286 MILIJUNA EURA VLADE RH ZA PROGRAM "ZAŽELI"

Prihvaćeni svi prijavljeni projekti
Objavljeno 4. travnja, 2024.
VOĆINNa svečanosti uručivanja 18 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava za provedbu 4. faze projekata "Zaželi – prevencija institucionalizacije" korisnicima na području Virovitičko-podravske županije obratio se Domagoj Trupeljak, predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Uime HZZ-a kao posredničkog tijela razine 2 koje kontrolira provedbu projekata "Zaželi" Trupeljak je istaknuo jednodušno prihvaćanje ove operacije, koja je dobrodošla i krajnjim korisnicima i pružateljima usluge.

– U prethodnom razdoblju od 2014. do 2020. godine zaposlili smo više od 23.600 žena koje su pružale uslugu za više od 144.000 krajnjih korisnika. U tekućem financijskom razdoblju, od 2021. do 2027., kroz operaciju "Zaželi – prevencija institucionalizacije" osigurano je 496 milijuna eura, od kojih 210 milijuna osigurava Europski socijalni fond, a 286 milijuna državni proračun RH. Upravo naporima naše Vlade financijskom injekcijom od 286 milijuna eura osigurano je da svi prihvatljivi prijavitelji budu i korisnici ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava.

Trupeljak je posebno naglasio razliku između aktualnog projekta "Zaželi" i projekata iz prethodnog razdoblja, a to je prihvatljivost i muškaraca kao pružatelja usluge, dok su ranije to bile samo žene, te da su pripadnici ciljne skupine osobe s invaliditetom i osobe starije od 65 godina. P.Ž.

Petar Žarković
Možda ste propustili...

MEĐUNARODNI DAN OBITELJI

9. obiteljski višeboj u Slatini

DAN SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

Najboljim đacima uručene nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana