Autoglas
USPON NA BRDO

Stotinu godina MG-a u fokusu pažnje Festivala brzine 2024.
Objavljeno 2. travnja, 2024.
MG će na kultnoj utrci sudjelovati sa Cybersterom, koji stiže ovoga ljeta

Slaveći stotinu godina postojanja, MG Motor objavio je da će imati glavnu ulogu na legendarnom glavnom događaju Goodwood festivala brzine 2024. MG-ov dugoočekivani roadster Cyberster EV predvodit će godišnje skulpturno remek-djelo Gerryja Judaha.



Cyberster, koji stiže ovog ljeta, nova je generacija snažnih automobila koja označava uzbudljivu etapu u glasovitoj povijesti MG-a. Očekuje se da će istaknuto mjesto na najprestižnijem svjetskom automobilističkom događaju biti jedan od vrhunaca proslave stote obljetnice MG-a, i u Ujedinjenom Kraljevstvu i diljem svijeta.- Prateći svjetsko predstavljanje upadljivog Cyberstera na Festivalu brzine 2023., oduševljeni smo time što se MG vraća na Goodwood ove godine.

Tim će se događajem prikladno obilježiti prvih 100 godina postojanja jednog od najstarijih i najpopularnijih britanskih proizvođača koji dugo surađuje s Goodwoodom - rekao je osnivač Festivala brzine, vojvoda od Richmonda, čiji je djed vodio MG-ov tim u 1930-ima, osvojivši poznatu 12-satnu utrku u Brooklandsu 1931. godine. "Bio je očaran njihovom malom masom, jednostavnošću i pametnim inženjerskim rješenjima – karakteristikama kojima se brend i danas može pohvaliti. Stogodišnja povijest MG-a spojena s njihovom stalnom inovativnošću savršeno se slaže s ovogodišnjom tematikom ‘Bez konja do hibrida‘, kojom se prepoznaju napredci u tehnologiji i moći koje su obilježile automobilski sport posljednjih 130 godina", dodaje.

Guy Pigounakis, direktor MG Motora UK, rekao je kako je prije sto godina MG bio pionir u stvaranju popularnog sportskog auta, pretvarajući snove u stvarnost za milijune ljubitelja diljem svijeta. "Još smo uvijek predani toj osnivačkoj viziji ponude pristupačnih, inovativnih i istinski zanimljivih auta. Cyberster naglašava tu predanost sa snažnim EV kabrioletom za koji se nadamo da će imati isti učinak kao i njegovi voljeni prethodnici", kaže Pigounakis dodajući kako je Festival brzine odlična prilika za proslavu baštine na domaćem terenu gdje je priča MG-a počela.

Milan Bugarić
Cyberster pozirao s MK1 Roadsterom
Kako bi se naglasilo partnerstvo s Goodwood festivalom brzine, Cybersteru se ispred kuće Goodwood pridružio jedan od njegovih najpoznatijih prethodnika, predivni 1964 Mk1 MGB Roadster s 1,8-litrenim BMC motorom. Oba MG-ova roadstera iz različitih vremena imat će glavnu ulogu na Festivalu brzine. MG će se također vratiti usponu na brdo u 2024. godine.

Možda ste propustili...