Svijet
TURCI KAZNILI ERDOGANA I NJEGOVU STRANKU U NEDJELJU NA LOKALNIM IZBORIMA

Erdogan: Stranka se treba samokritizirati nakon poraza na lokalnim izborima
Objavljeno 1. travnja, 2024.

ANKARA - Turski predsjednik Tayyip Erdogan rekao je rano u ponedjeljak da njegova vladajuća stranka nije postigala željeni rezultat na nedjeljnim lokalnim izborima, dodajući da će izvršiti samokritiku i pozabaviti se nedostacima.

Turci su kaznili Erdogana i njegovu stranku u nedjelju na lokalnim izborima diljem zemlje, srušivši predsjednikove nade da će vratiti općine u Istanbulu i Ankari koje je oporba osvojila 2019.

Obraćajući se pristašama u Ankari, Erdogan je rekao da izbori nisu kraj, već prekretnica za njegov savez, te dodao da je izborni ciklus, koji datira iz prošlog svibnja i koji je iscrpio tursko gospodarstvo, sada završen.

 Aktualni oporbeni gradonačelnici Istanbula i Ankare proglasili su u nedjelju pobjedu na lokalnim izborima što znači da je stranka turskog predsjednika izgubila u dva najveća grada u zemlji.

Istanbulski gradonačelnik Ekrem Imamoglu, kandidat glavne turske oporbene stranke CHP, proglasio je pobjedu rekavši da vodi s više od milijun glasova nakon što je prebrojano 96 posto glasačkih listića.

Gradonačelnik Ankare Mansur Yavas, također iz stranke CHP, proglasio je pobjedu u tom gradu.

"Izbori su završeni, nastavljamo služiti Ankari i njezinih šest milijuna stanovnika bez diskriminacije", obećao je.

(Hina)

Možda ste propustili...