TvObzor
RAZGOVOR: POCKET PALMA

Live nastupi su kulminacija svega što svakodnevno radimo, znače nam sve
Objavljeno 29. ožujka, 2024.
Jako smo motivirani početkom turneje, svi gradovi u koje idemo pružit će nam inspiraciju i neko novo iskustvo

Nastupom u zagrebačkoj Tvornici kulture Pocket Palma počela je regionalnu turneju, na kojoj će svirati u ukupno deset gradova. Krajem rujna prošle godine synth-pop trio objavio je svoje treće studijsko izdanje "III", koje je naišlo na pozitivne reakcije kritike i publike, a Anja Papa, Luka Vidović i Bruno Žabek kažu kako taj album smatraju svojim najodvažnijim dosada. Aktualna turneja upravo i nosi naziv "III tour", a iduća je postaja osječki klub Oxygene. Pred osječku publiku stižu u subotu, 30. ožujka, što je bio povod za razgovor sa sve popularnijim triom.



Kakvi su dojmovi sa svirke u Tvornici kulture?



LUKA: Nikako da se slegnu, bilo nam je toliko prekrasno da ne možemo prestati pričati o tome što smo doživjeli. Svaki put kad sviramo u Tvornici, energija je odlična, ali ovaj put se ipak dogodilo nešto posebno. Publika se povećava i nadograđuje svaku promociju, drago nam je vidjeti nove ljude, a i stare fanove koji pohode naš svaki koncert.

BRUNO: Jako smo sretni što smo napokon izveli sve pjesme s novog albuma, dugo smo to čekali i uvježbavali. Cijeli vikend je prošao baš savršeno, nekako smo bez teksta, teško je sve dojmove pretvoriti u riječi, bilo je jako zabavno i emotivno. Također nam je drago što su se naše gošće zabavile jednako kao i mi, i zato i ovim putem šaljemo velike zagrljaje Jymenik, Miach i Tam.



Jeste li zadovoljni kako pjesme s novog albuma zvuče uživo i kako ih je publika prihvatila?



ANJA: Malo smo ostali u šoku jer je publika znala gotovo sve tekstove, i to ne samo tekstove singlova nego i ostatka albuma. Set smo počeli novim pjesmama i kad smo čuli da ih publika stvarno zna, to nam je dalo neku novu snagu da damo još više od sebe do kraja koncerta. Jako nam je važno da je prva postaja na turneji bila Zagreb i drago nam je da je jako dobro prošlo, jer sad nemamo ni najmanjih briga za ostatak turneje, jedva čekamo posjetiti sve ostale gradove.

Veliki tulum



Što za Pocket Palmu znače živi nastupi? Možete li nam približiti kako se osjećate dok ste na stageu?



BRUNO: Znače nam sve. Live nastupi su kulminacija svega što svakodnevno radimo. Promocija albuma u Tvornici, pa tako i ostatak turneje, ono je zbog čega i radimo albume. Od samog početka stvaralaštva pa do glancanja pjesama na kraju kroz miks i master, od promocije albuma u medijima pa sve do snimanja spotova - sve to radimo kako bismo što bolje publiku pripremili za naš nastup.


ANJA: Volimo komunicirati s našom publikom preko društvenih mreža, ali to nam jednostavno ne daje isti osjećaj kao biti sa svima njima u istoj prostoriji i osjećati istu energiju. Osim toga, live nastupi su i najbolji feedback za bilo kakav novi glazbeni materijal. Koncerti su nam možda najdraži dio ovog posla i zato smo jedva čekali da turneja počne. Osim toga, i privatno, nama kao prijateljima, odlasci na live nastupe su nam najdraži tip druženja. Volimo putovati zajedno, neke od najljepših zajedničkih trenutaka uvijek doživimo na turnejama.



Što u subotu mogu očekivati vaši osječki fanovi u Oxygeneu?



LUKA: Veliki tulum! Jako volimo svirati u većim prostorima kao što je Tvornica kulture, ali postoji nešto magično u manjim gradovima i manjim klubovima, intimnije je i publika je uvijek jako posebna u takvim situacijama.



Možete li živjeti isključivo od glazbe?



ANJA: Samo od Pocket Palme možda ne bismo mogli, ali sve troje se bavimo različitim drugim projektima. Imamo još jedan bend, Djeca!, a bavimo se i produkcijom za druge izvođače, što je uvijek jako osvježavajuće kad se želimo malo odmoriti od vlastite glazbe. Osim toga, jako nas zanimaju svi glazbeni smjerovi, pa imamo velik privilegij što možemo preko drugih izvođača istraživati žanrove koji se možda u Pocket Palmu ne bi uklapali.



Imate li u vidu suradnje s kolegama s regionalne scene i s kime biste ih voljeli ostvariti?



LUKA: Apsolutno! Imamo puno velikih planova, što vezano uz Pocket Palmu, što uz rad s drugim izvođačima. Trenutno radimo na EP-u za Tiju Miljanović, na albumu za Tam, a planiramo i suradnju s Jymenik. Ti planovi su baš konkretni, ali razgovaramo puno i o drugim potencijalnim suradnjama. Voljeli bismo raditi s Miach, s Baksom, sa Sjenom i mnogim drugim izvođačima.

Nikakav pritisak



Koji su vam najbolji koncerti na kojima ste bili te koje koncerte i festivale planirate pohoditi ove godine?



LUKA: Netom prije našeg koncerta pred rasprodanom Tvornicom nastupala je upravo Miach. Već dugo u Hrvatskoj nismo imali mladu pop-zvijezdu i ona je upravo to. Nastup je scenski bio nevjerojatan, za što je zaslužan Filip Renić, a Miach je imala jedan od boljih vokalnih dana. Energija je bila nevjerojatna, gosti su bili odlični, mislimo da se sve nekako poklopilo i stvarno možemo reći da nam je to bio jedan od najboljih koncerata na kojima smo bili.

BRUNO: INmusic je ove godine podosta zanimljiv, veselimo se i Queens of the Stone Ageu, možda svratimo i na Duu Lipu u Puli. Ipak, postoji jedan koncert zbog kojeg smo jako tužni što ćemo ga propustiti, a to je Baks u Tvornici kulture. Nažalost, toga dana sviramo u Beogradu, ali nadamo se da će nam se uskoro pružiti prilika da čujemo Baksa uživo.



Što se trenutno nalazi na vašim playlistama?



ANJA: Slušamo sve od K-popa do post-punka. Drab Majesty, Bauhaus i Twin Tribes su mi u posljednje vrijeme najslušaniji.

LUKA: Trenutno najviše slušam Taylor Swift, Arianu Grande i Linkin Park.

BRUNO: Ja baš i ne slušam glazbu u posljednje vrijeme, ali volim si pustiti neki dobar house mix kad učim za faks.



Koji su planovi za Pocket Palmu nakon aktualne turneje?



ANJA: Prvo ćemo si uzeti nekoliko tjedana za odmor - vrijeme je za godišnji! Nakon toga ćemo, nadamo se, uhvatiti poneki ljetni festival i onda, naravno, počinjemo raditi na novom materijalu. Zasigurno će se dogoditi da počnemo i prije, usred turneje, jer jednostavno ne možemo ne raditi na glazbi, ali ne stvaramo si nikakav pritisak, nego ćemo pustiti ideje da dođu same. Već imamo neku viziju kako bismo voljeli da sljedeći album zvuči, ali te vizije se mijenjaju iz tjedna u tjedan, tako da ni mi sami nemamo pojma što će se na kraju dogoditi. Tako je bilo i s aktualnim albumom, kad smo ga počeli raditi nismo znali da ćemo poći baš ovim pop-putem. U svakom slučaju, jedva čekamo predstaviti nešto novo, jako smo motivirani početkom turneje, a znamo da će tako i ostati jer svi gradovi u koje idemo pružit će nam inspiraciju i neko novo iskustvo.

 
Razgovarao: Danijel MIKLIĆ
Možda ste propustili...

SHOW “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Polufinale kao nikad prije

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike