TvObzor
PORIN: PRIJENOS UŽIVO PRATIMO U SUBOTU NA HTV1 OD 20.15

31. dodjela najvažnije glazbene nagrade
Objavljeno 22. ožujka, 2024.
Ovogodišnji Porin za životno djelo pripao je Eriki Krpan te Huseinu Hasanefendiću Husu i bendu Parni valjak

Ove subote, 23. ožujka, na crveni tepih ispred HoB-a u Zagrebu kročit će neka od najvažnijih i najvećih imena hrvatske glazbe. Dodjela glazbene nagrade Porin, 31. zaredom, uživo će se moći pratiti od 20.15 na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i Drugom programu Hrvatskoga radija (HRT-HR2).



Pripreme za Porin traju mjesecima, počevši od zaprimanja prijava, glasanja pa sve do organizacije dodjele statua, koja je uvijek zahtjevna. Orkestar, brojni izvođači, veliki produkcijski tim i uzbuđenje nominiranih ukratko opisuju tjedne uoči Porina.

Donosimo popis izvođača čiji će nastupi na 31. dodjeli ostati upisani u povijest: Berislav Šipuš, Boris Štok, Detour, Filip Rudan, Gina, IDEM, Let 3, Lu Dedić, Marko Tolja, Matija Cvek & The Funkensteins, Matija Dedić, Mia Dimšić, Natali Dizdar, Parni valjak, Pava, Prljavo kazalište, Psihomodo pop, Tamara Obrovac i Zorica Kondža.

- Uvijek nam je ideja da nastupe svi nominirani, naravno, koji mogu, iz kategorija Album godine, Pjesma godine, Najbolji album jazz i klasične glazbe, kao i Novi izvođač godine. Tim kategorijama onda dodajemo nastupe iz ostalih kategorija sa željom da nastupe svi nominirani iz odabranih kategorija, kao i da se te odabrane kategorije u prijenosu mijenjaju iz godine u godinu - pojašnjava izvršni direktor Porina, Davor Drezga.

I ove su godine uoči dodjele nagrada odabrani dobitnici Porina za životno djelo: “Porin za životno djelo dodjeljuje se onim umjetnicima koji su svojim trudom, radom i uspjesima obilježili hrvatsku glazbu, onima koji su se upisali u povijest i onima bez čijeg autorskog rada, glasa, talenta ne možemo zamisliti glazbenu prošlost, ali i sadašnjost”, rekla je Ivana Martinac, glavna tajnica Porina. Umjetnici koji su svojim radom obilježili hrvatsku glazbu i kojima je pripao ovogodišnji Porin za životno djelo su muzikologinja, urednica, kulturna djelatnica i muzička spisateljica Erika Krpan te glazbenik i skladatelj Husein Hasanefendić Hus i bend Parni valjak.

Podsjećamo još jednom na prijenos uživo na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskoga radija od 20.15 sati, kroz koji će nas ove godine voditi Jelena Glišić i Ivan Vukušić. Uz njih, kao i spomenute nominirane glazbenike, na pozornicu ovogodišnje dodjele naše najvažnije glazbene nagrade stat će još nekoliko poznatih imena, koja će ostati iznenađenje do same dodjele. Redateljica 31. dodjele Porina je Saša Broz, a redatelj prijenosa Ivan Miladinov. D. Miklić
Možda ste propustili...

U PETOJ SEZONI SERIJE “ROOKIE”

Bivši novaci sada su mentori

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike