Tehno
IGRALI SMO: SUICIDE SQUAD: KILL THE JUSTICE LEAGUE

Šarena paleta likova, uz zanimljivu priču
Objavljeno 15. ožujka, 2024.
Preporučuje se pravim obožavateljima superjunaka, a ostali bi mogli preskočiti igru ili pričekati dok vidimo kako će se razvijati

Prema mišljenju mnogih igre temeljene na live service modelu zlatne su koke svakog izdavača. U principu igre na ovom modelu uvijek su dostupne, imaju naglašenu online komponentnu za igranje više igrača te se s vremena na vrijeme pomalo nadograđuju i tako zadržavaju igrače. Zarada je u mikrotransakcijama kupnjom kredita za nadogradnju likova, kupnje dodatnog oružja, opreme, i sl. U Suicide Squad: Kill The Justice League su to LuthorCoins. Možda najpoznatije igre ovog modelu su League Of Legends, Grand Theft Auto Online, Fortnite, i druge, a cijelu je priču još davno prvi pokrenuo popularni World of Warcraft.



Zlikovci i junaci



Rocksteady Studios, poznat po impresivnom serijalu Arkham, ponovno se upušta u svijet superjunaka, no ovaj put s drukčijim pristupom. Warner Bros. očito je želio igru temeljenu na live service modelu s potencijalom za dugotrajnu zaradu nakon izlaska. Ova priča nije nova jer se Suicide Squad: Kill The Justice League trebao pojaviti još prije nekoliko godina. Da je igra tada izišla, možda bi imala prolaz, jer, sjetimo se, korona je bila aktualna, ljudi su boravili dosta u zatvorenom, no danas se igra suočava s jakom konkurencijom i unaprijeđenim poslovnim modelima drugih igara.

Priča nije kompleksna, već se jasno nazire iz samog naziva igre. Suicide Squad, sastavljen od Captain Boomeranga, Deadshota, Harley Quinn i King Sharka, okupljen je pet godina nakon događaja u Arkham Knightu. Amanda Waller ih šalje u Metropolis, koji kontrolira Brainiac sa svojim zombificiranim superjunacima. Tako dobro znani junaci Superman, Batman, Flash, Wonder Woman postaju zlikovci, a zlikovci postaju junaci. Igra obećava šarenu paletu likova s dobro karakteriziranim osobnostima, ali se životni vijek igre postavlja pod upitnik zbog nedostatka inovacija u dizajnu misija.

Desetak sati


Iako su likovi raznovrsni, njihove igračke vještine su gotovo identične, s istim oružjima i potezima. Nedostaje osobnost u njihovim vještinama, što bi igru učinilo zanimljivijom i omogućilo igračima da se povežu s određenim likovima. Razlike su minimalne, ograničene na način brzog kretanja, što ne pridonosi dovoljno dubini igre. Nadalje, čak i dizajn misija pati od nedostatka inovacija. Igra se može završiti za desetak sati, a ponovno igranje istih generičkih misija s malim modifikacijama ne pruža dugotrajnu zabavu. S obzirom na to da je igra koncipirana kao live service, nedostatak kvalitetnih dodataka nakon završetka glavne priče postavlja ozbiljno pitanje o dugovječnosti igre.

Iako su likovi dobro nacrtani i animirani, nedostatak dubine u gameplayu i ponavljajuće misije čine Suicide Squad: Kill The Justice League manje privlačnom opcijom. Može pružiti trenutnu zabavu ljubiteljima superjunaka, ali s trenutno dostupnim kvalitetnijim naslovima teško će se održati na dugi rok. Sve u svemu, preporučuje se samo pravim obožavateljima superjunaka, a ostali bi mogli preskočiti ovu igru ili bar pričekati dok vidimo kako će se razvijati.
 
Marin REŽIĆ
Ocjena: 65
Dojam: Iako nam je priča zanimljiva, likovi zanimljivi, loša interpretacija i jednoličan gameplay nisu dovoljno dobri za dugotrajno zadržavanje na ovoj igri. Nadamo se da će to neka od nadogradnji promijeniti.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike