Tehno
TEST 360 BOSTLAB KIDS WATCH E3

Roditeljima mir, djeci zabavno iskustvo
Objavljeno 8. ožujka, 2024.
Kako bi dijete ostalo fokusirano na nastavi, roditelj u svakom trenutku može uključiti način rada u učionici

Pametni satovi već dugi niz godina uvjerljivo drže primat na tržištu satova. Razumljivo, oni ekskluzivni (i ekstremno skupi) brendovi više su stvar prestiža nego uređaji za pokazivanje vremena, a kod većine prosječnih korisnika sada je na ruci – pametni sat. Modeli su raznoliki, od povoljnih do izuzetno skupih, a stilski i funkcijski mogu zasigurno zadovoljiti sve. Svatko će pronaći pametni sat za sebe, no sada je došlo vrijeme pronaći sat za – dijete. Bostlab Kids Watch E3 ističe se svojim brojnim funkcijama i dizajnom prilagođenim djeci.



Dječački san


Iako će zasigurno to svatko za sebe tvrditi, autor ovih redaka odrastao je u zlatnom dobu digitalnog razvoja. U vremenu kada su proboj na masovno tržište našla osobna računala, igraće konzole, mobilni telefoni i duga "čuda" koja su nam danas sasvim normalna. Jedno od "čuda" tog vremena bili su i prvi pametni satovi. Glasoviti Seiko Data-2000 ili Casio kalkulator satovi iz tog vremena bili su tada znanstvena fantastika. Posebno se to odnosilo na djecu kojoj su takvi satovi bili inspiracija za sate i sate igre što bi mogli samo napraviti da im je jedan takav sat na ruci. Tridesetak godina poslije i pred nama je na recenziji 360 Bostlab Kids Watch E3, dječji pametni sat koji će biti ostvarenje snova svakog djeteta.

Ako niste upoznati s konceptom dječjeg pametnog sata, u osnovi riječ je o uređajima koji su mnogo prikladniji za djecu od, primjerice, pametnih telefona, a u biti nude mogućnosti koje su svakom roditelju bitne. 360 Bostlab Kids Watch E3 kao već etablirano ime u tom svijetu predstavlja ponajbolji izbor. Sat je dostupan u nijansama plave i roza boje, pa je kao takav prikladan za curice i dječake. Prednjom stranom dominira 1,3-inčni zaslon rezolucije 240x240 točaka. Kvaliteta prikaza je začudo više nego dobra, kao i svjetlina. Iznad zaslona je kamera rezolucije 2 MP. Na poleđini je gumirani poklopac Micro USB utora koji služi za punjenje. Desni bok otkriva perforaciju zvučnika te jedan gumb, a s lijeve je strane utor za SIM karticu. Sat je izrađen kvalitetno i robusno od kvalitetnih materijala otpornih na udarce, što ga čini izdržljivim i prilagođenim dječjem načinu života. Kućište je tako izrađeno kombinacijom plastike i gumiranih elemenata, a narukvica je silikonska. Sat je vodootporan po IPX8 standardu.

Zabava



Jedna od glavnih prednosti Bostlab Kids Watch E3 je njegova sposobnost praćenja djetetova kretanja u stvarnom vremenu. Kao roditelji možete koristiti GPS praćenje prekom pametnog telefona kako bi uvijek znali gdje se dijete nalazi. Ova značajka pruža dodatnu sigurnost, posebno u situacijama kada djeca istražuju svijet oko sebe ili putuju sama do škole. Bostlab Kids Watch E3 ovdje ide i korak dalje te omogućava postavu ograničenog virtualnog prostora iz kojeg kada dijete izađe, automatski dobivate obavijest. Bostlab Kids Watch E3 omogućava jednostavnu i sigurnu komunikaciju između djece i roditelja. Djeca mogu jednostavno birati brojeve koje su roditelji unaprijed odobrili (tzv. white lista), čime se sprječava neželjena komunikacija. Također, sat omogućava slanje kratkih poruka i slika, čime se jača povezanost između roditelja i djece čak i kada nisu zajedno.

Zgodna je opcija i SOS poziva koji se aktivira držanjem tipke pet sekundi. Kako bi dijete ostalo fokusirano na nastavi, roditelj u svakom trenutku može uključiti način rada u učionici koji će ograničiti funkcionalnosti pametnog sata. Za vezu između pametnog telefona roditelja i sata koristi se SIM kartica i 4G veza. Baterija od 850 mAh nudi od dva do tri dana autonomije, ovisno o načinu korištenja. Punjenje se odvija s pomoću micro USB kabela, a sat je pun za oko dva sata punjenja. Sat možete pronaći na web shopu Venkon (te kod drugih partnera) gdje ga možete pronaći po doista povoljnih 89 eura. Možemo slobodno reći da cijena roditeljskog mira nije nikad bila niža.

Marin Režić

Najčitanije iz rubrike