TvObzor
MARIO MLINARIĆ

Neki moj unutarnji poziv uvijek me vuče testiranju vlastitih granica
Objavljeno 8. ožujka, 2024.
Svaka sezona “Survivora” donosi sa sobom nepredvidljive izazove i neočekivane preokrete, to je dio čarolije ovog projekta
Razgovarao: Danijel MIKLIĆ

Nova sezona "Survivora" okupila je odvažne avanturiste, ljubitelje adrenalina, rekreativce i sportaše koji su na brojnim testiranjima pokazali natprosječnu brzinu, spretnost, kondiciju i snalažljivost. No mnogima od njih potrebna je motivacija jer fizički zahtjevni izazovi, teško podnošljive vrućine, udaljenost od bližnjih i boravak u nepoznatoj sredini testiraju njihove granice. Podrška kandidatima i jedan od njihovih najvećih motivatora je Mario Mlinarić, kojega treći put imamo priliku gledati u voditeljskoj ulozi u popularnom zabavno-natjecateljskom showu. Magistar kineziologije, kondicijski trener i promotor zdravog načina života tom nam je prigodom iz užarene Dominikanske Republike odgovorio na nekoliko pitanja.



Po čemu najviše pamtiš prvu i drugu sezonu "Survivora"?



- Po opakom suncu i odličnoj ekipi. Svaka sezona "Survivora" jedinstvena je avantura i nevjerojatno iskustvo. Upečatljive su bile lokacije na kojima smo snimali - netaknuta priroda, tropske šume, skriveni vodopadi, prekrasne plaže. Privilegij je upoznati takvu divljinu. No ono što ću najviše pamtiti je dinamika među natjecateljima. Svaka sezona donijela nam je 20 različitih karaktera, bilo je zanimljivo pratiti njihov razvoj kroz izazove.

Jesi li sada opušteniji s obzirom na dosadašnje voditeljsko iskustvo u ovome projektu?



- Naravno, osjećam se opuštenije nego u prvoj sezoni. Iskustvo koje sam stekao tijekom dosadašnjeg vođenja ovog projekta pridonijelo je i mom samopouzdanju. Svjestan sam različitih situacija koje se mogu pojaviti tijekom snimanja. Međutim, unatoč tom osjećaju opuštenosti, uvijek postoji mala doza nervoze. Svaka nova sezona "Survivora" donosi sa sobom svoje nepredvidljive izazove i neočekivane preokrete. To je dio čarolije ovog projekta - nikada ne znate što vas čeka sljedeće. No taj je osjećaj najprisutniji na početku projekta, dok se ne upoznam bolje s kandidatima, a vrlo brzo zavlada jedno prijateljsko ozračje na setu.

Borilački duh


Budući da si cijeli život u sportu, s čime bi usporedio poligone u "Survivoru"?



- Kada razmišljam o poligonima u "Survivoru", teško je pronaći usporedbu s nečim drugim. Iako sam cijeli život proveo u svijetu sporta, ovi poligoni su nešto sasvim posebno. Izuzetno su zahtjevni, ali istovremeno uzbudljivi, testirajući fizičku i mentalnu izdržljivost natjecatelja na svakom koraku. Mislim da je doista teško naći usporedbu jer imamo kombinaciju kopnenih i vodenih poligona, zadataka preciznosti, snage i izdržljivosti... Doista je to nešto jedinstveno i nimalo lagano.

Vuče li te tvoj borilački karakter da se i sam okušaš u ulozi natjecatelja, ostavljaš li mogućnost za tu opciju?



- Borilački duh je nešto što je uvijek prisutno kod svakog sportaša, uključujući i mene. Ideja da se okušam u ulozi natjecatelja zvuči izuzetno primamljivo. Neki moj unutarnji poziv uvijek me vuče testiranju vlastitih granica. Nikad se ne zna što budućnost nosi, no za sada ipak želim ostati fokusiran na svoju voditeljsku funkciju.

Kako ti se čine aktualni kandidati? Vidiš li neke od njih kao favorite?



- Aktualni kandidati su doista izvanredni. Svaki od njih nosi sa sobom svoju jedinstvenu priču, snagu i motivaciju da osvoji titulu jedinog preživjelog. To je izazovna misija, jer ovdje ne pobjeđuju nužno najjači ili najbrži, već oni koji se najbolje prilagode situaciji. Gledajući kandidate, vidim da svaki od njih raste i razvija se kako vrijeme prolazi. Sve dok ostanu dosljedni svojoj strategiji, bilo tko od njih može postati favorit za pobjednika.

Koliko slobodnog vremena imaš dok si u Dominikanskoj Republici na snimanju showa i za što ga koristiš?



- Dani su mi uglavnom ispunjeni snimanjem i obvezama, a slobodno vrijeme koristim za odmor. Moj dnevni trening me opušta, ali ujedno daje i energiju za nova zahtjevna snimanja. Nakon cjelodnevnog snimanja na vrućini, volim se navečer osvježiti u bazenu. Najveće zadovoljstvo dolazi na kraju dana, kada nakon napornog snimanja mogu zaspati znajući da sam dao sve od sebe i da sam uživao u svakom trenutku. Kada imam malo više slobodnog vremena, igram golf i tenis, upoznajem dominikansku kulturu, tradiciju i običaje, razgledavam lokalne znamenitosti, ali uživam i u autentičnosti njihove kuhinje. Svaki dan ovdje donosi nešto novo.

Nevjerojatni domaćini


Kako ti odgovara tamošnja tropska klima? Što nam možeš reći u susretima s dominikanskim životinjama?



- Tropska klima u Dominikanskoj Republici definitivno je izazovna, ali i nevjerojatno uzbudljiva. Prilagodba na toplinu, vlagu i klimatske nepredvidljivosti zahtijeva malo vremena, ali čovjek se vrlo brzo nauči uživati u svemu tome. Susreti sa zanimljivim životinjama ovdje su svakodnevica. Posebne vrste šarenih i raspjevanih ptica uobičajeni su prizor. Svako jutro u ranim satima budi me djetlić. Ovdje možete vidjeti doista široku paletu životinja, od velikih kornjača i morskih pasa koji plivaju uz obalu do veselih majmuna koji se penju po drveću. Delfini nas redovito prate na putu do seta.

Gdje si smješten za vrijeme snimanja i kakvi su Dominikanci kao domaćini?



- Za vrijeme snimanja showa imam privilegij boraviti u prekrasnoj kući s bazenom koja se nalazi u sklopu golf resorta. To mi doista olakšava boravak ovdje. Dominikanci su nevjerojatni domaćini - topli, gostoljubivi i muzikalni. Uvijek nas dočekaju s osmjehom i srdačnošću. Život ovdje teče mirno, bez žurbe i stresa.

Koje si gradove posjetio u Dominikanskoj Republici i što te posebno oduševljava vezano uz tu zemlju?



- Iako najviše vremena provodim u okolici svog resorta, imao sam priliku posjetiti i istražiti nekoliko prekrasnih gradova. Santo Domingo, glavni grad Dominikanske Republike, osvaja svojom bogatom poviješću i arhitekturom. S druge strane, La Romana predstavlja moderniju stranu, poznata je po luksuznim resortima i prekrasnim plažama. Dominikanci su narod koji živi u harmoniji s prirodom i tradicijom, uvijek spremni uživati u svakom trenutku. Ono što me posebno oduševljava njihov je jedinstveni sklad mirnoće, smijeha, pozitive i plesa.

Koji su ti profesionalni i privatni planovi i želje nakon završetka treće sezone "Survivora"?



- Privatno, planiram provesti više vremena sa svojom obitelji. Profesionalno, želim nastaviti uživati u svom poslu. Kroz daljnji razvoj web portala TRENING.COM, online izazove, 25-dnevne pripreme na Jarunu, te kroz sve svoje ostale projekte, želim potaknuti ljude na aktivniji i zdraviji način života.
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

“BEZGREŠNA” JE FILM OD ČIJEG TERORA NEMA BIJEGA

Sydney Sweeney je sestra Cecilia u krvavom hororu

Najčitanije iz rubrike