Kultura
TREĆI DANI GRADSKOG KAZALIŠTA POŽEGA

Još osam predstava i četiri gostovanja na Danima požeškog kazališta
Objavljeno 4. ožujka, 2024.
Treći Dani Gradskog kazališta Požega započeli su gostovanjem u Županji, a nastavljaju se do 27. ožujka 2024. godine, do kada će biti održano još osam predstava u Požegi i četiri gostovanja.

- Treća je godina kako smo pokrenuli manifestaciju Dani požeškog kazališta i po odazivu publike i reakcijama, ova manifestacija se pokazala kao dobra i kao potrebna. Kako i sam podnaslov kaže – ožujak je kazališni slavljenički mjesec jer u njemu obilježavamo datume važne za naše kazalište - rekla je ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović.

Prva na redu je gostujuća predstava "Čitač ljudi" Teatra Fort Forno, monodrama u kojoj glumi mladi Gabrijel Ferić, kojeg je požeška publika imala prilike vidjeti u Sanjarevoj priči, predstavi koja je premijerno izvedena upravo na 2. Danima požeškog kazališta. "Čitač ljudi" autorski je projekt koji je okupio kvalitetnu ekipu, svatko od njih na svom području je izvrstan, na čelu s Robertom Raponjom, Riom Trdin, Tatjanom Šuput Raponjom i Željkom Fleger. Kruna svega je 27. ožujka, premijera nove komedije za odrasle Williama Shakespearea "San Ivanjske noći" u suradnji s Teatrom Exit iz Zagreba. U programu je i jedna plesna predstava 14. ožujka u suradnji s UO Plesna radionica Ilijane Lončar, a riječ je o predstavi "Gore" Zagrebačkog plesnog ansambla.

Nastavlja se i s redovnim programom "Treća je dječja", u kojem gostuje poznati mađioničar Luka Vidović, koji će izvesti svoju mađioničarsku predstavu "U čemu je trik" 16. ožujka. Za osnovnoškolce i dječje vrtiće je predstava "Zuboland". Gradsko kazalište Požega u ožujku ima i bogat raspored gostovanja. Nakon gostovanja u Županji, na 2. Slavonskom KaFeu. Dječja predstava "Zuboland" 9. ožujka gostuje u novoj Gradiški, a 10. ožujka rođendan će kazalište proslaviti kultnom "Gostioničarkom", koja će razveseliti publiku u Kutjevu. Dječja predstava "Carevo novo ruho" 16. ožujka gostuje u Daruvaru, a potom opet putuje "Zuboland" i to 22. ožujka na Lutkarsko proljeće.

Novost Gradskog kazališta Požega je da sada svi zainteresirani ulaznice mogu kupovati online preko sustava Entrio.hr. uz blagajnu koja nastavlja rad. B. Starčević-Tesari
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KNJIŽEVNA NAGRADA “ANTO GARDAŠ” DODIJELJENA U OSIJEKU

Pongrašić autor najboljeg romana za djecu i mladež

2

PREDSTAVLJANJE U HRVATSKOM DOMU

O memoarima Ive Tijardovića

3

PANONSKI FESTIVAL KNJIGE

PFK: Od Potjeha preko NK Osijek do Gavrana