Mozaik
“NE MOGU TI REĆI” NAJAVLJUJE ALBUM

Oliverov unuk Toni u spotu za novu pjesmu
Objavljeno 4. ožujka, 2024.

Teško je vjerovati da je prošlo pet godina od kada nas je napustio jedan i jedini, najveći Oliver Dragojević. Teško je vjerovati jer uspomena na njega živi u njegovoj glazbi, njegovu liku i djelu koji nikada neće biti zaboravljen.Upravo zato njegova obitelj odlučila je dati nam priliku da ga se sjetimo, još jednom osjetimo, kroz ono što mu je bilo najvažnije - kroz njegovu glazbu.

Gotovo dvije godine preslušavali su se materijali koje je Oliver, poznati radoholičar, vrijedno snimao do svog posljednjeg dana. Utrošeni su sati pomnog biranja, prisjećanja na sve njegove komentare i upute, kako bi se sve pjesme napravile sa sigurnošću u njegovo odobravanje.

I nastao je album s novim pjesmama Olivera Dragojevića - "Dolaziš". Njegova obitelj objasnila je kako je album nastao: "S Oliverovim odlaskom naslijedili smo sve ono što je stvarao kroz svoju dugogodišnju karijeru, a iz čega je proizišla i golema odgovornost prema njegovoj ostavštini, ali i njegovim obožavateljima koji su mu uvijek bili pratnja na njegovu putu. Osjetili smo potrebu da povežemo pjesme koje su ostale neobjavljene, a uz pomoć Oliverovih suradnika i prijatelja pripremali smo ovaj album vodeći se njegovim kriterijima i afinitetima. Dobro je poznato da je bio skroman čovjek, ali kad se radilo o glazbi, uvijek je tražio maksimum od sebe. Na ovom albumu smo radili sve dok nismo bili sigurni da smo dosegnuli onu razinu kojom bi sam bio zadovoljan."

Uz pomoć njegove dugogodišnje izdavačke kuće Aquarius Records, album je pripremljen za objavu u jesen 2024. godine, a pjesma "Ne mogu ti reći" autora Matka Šimca prvi je singl nadolazećeg albuma.

- Moramo zahvaliti svim autorima, tekstopiscima, aranžerima, glazbenicima i svima ostalima koju su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovog albuma. Nadamo se da će svi ljubitelji Oliverove glazbe uživati u ovom albumu i da će se i ove pjesme slušati dugo kao i mnoštvo njih do sada - emotivna je i zahvalna bila Oliverova obitelj.

Nadolazeći album od dvanaest pjesama predstavlja prvi singl - "Ne mogu ti reći", koji je napisalo Matko Šimac, a za aranžman je bio zadužen Eduard Botrić.

- Biti dio Oliverova opusa, tog mora pjesama, biti makar jedna kap, jedna od posljednjih, čini me ponosnim i sretnim što je pjesmu otpjevao baš On - emotivan je bio i Matko Šimac.

Pjesma "Ne mogu ti reći" dostupna je na svim streaming servisima. T. Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

25. PANNONIAN CHALLENGE U OSIJEKU

Vratolomijama do bodova
za Olimpijske igre u Parizu

2

163 MILIJUNA GLEDATELJA NA 37 TELEVIZIJA

Rekord gledanja Eurovizije ‘24.

3

GALERIJA “STARI MLIN”

Kineska ceremonija čaja u Suzi