Osijek
NADBISKUP HRANIĆ U KANONSKOJ VIZITACIJI ŽUPE SVETE OBITELJI NA JUGU 2:

U Crkvi su svi jednako odgovorni i važni, darujte vrijeme zajednici
Objavljeno 4. ožujka, 2024.
Kanonska vizitacija Župe Svete Obitelji u Osijeku, koju je pohodio nadbiskup Đuro Hranić, a konvizitator je bio vlč. Mato Mićan, 26. veljače počela je posjetom Samostanu redovnica Kćeri Milosrđa, u okviru kojeg djeluje i vjerski Dječji vrtić Marija Petković. Tijekom poslijepodnevnih sati održan je susret s predstavnicima raznih skupina koje djeluju u Župi. Nadbiskup je zahvalio nazočnima rekavši kako programi svake vjerničke skupine pridonose rastu u kršćanskoj duhovnosti.

Potom je uslijedio susret s volonterima Caritasa, misijskom skupinom, biblijskom skupinom i katehisticama koje su zaposlene u školama na području župe i vode kateheze u župi. Voditeljica Caritasa i misijske skupine predstavila je rad skupina nadbiskupu te istaknula kako je rad ovih dviju skupina prepoznatljiv i jedinstven u Nadbiskupiji.

Posebnu je pozornost nadbiskup dao susretu s predstavnicima župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća, te je progovorio o problemu svih župa u Nadbiskupiji, a to je nedostatak mladih u životu Crkve. Posvijestio je odgovornost obiteljskog odgoja u vjeri te istaknuo kako vijećnici moraju biti animatori uz župnika. "Treba znati privući mlade, prepoznati problem, proširiti krug suradnika i djelovati, jer žetva je velika, a radnika je malo", rekao je.

Nadbiskup je naglasio kako su svi u Crkvi jednako važni i odgovorni, te župljane ohrabrio da budu prepoznati u osobnom svjedočenju i izdvoje vrijeme koje će darovati svojoj župnoj zajednici. Nadalje, istaknuo je kako je iznad svega zahvalan župniku, fra Dragutinu Bedeničiću, pozvavši župljane da mu budu velika podrška.

Nakon svete mise bio je susret s ministrantima i članovima zborova kada ih je nadbiskup ohrabrio na odgovornost službe pjevanja i ministriranja te osobnim svjedočanstvom potaknuo ministrante na razmišljanje o duhovnom pozivu. Kanonska je vizitacija završena večerom u blagovaonici samostana te osobnim razgovorom sa župnikom i pregledom župne administracije. M. Jakovac/T. Šargač
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana