Osijek
KOMPETENCIJSKI PRISTUP KURIKULUMU I BIOPODUZETNIŠTVO

Dva programa cjeloživotnog učenja na Odjelu za biologiju
Objavljeno 4. ožujka, 2024.

Odjel za biologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ima dva programa cjeloživotnog učenja. Program Stručno usavršavanje za kompetencijski pristup kurikulumu u visokom obrazovanju prirodoslovnog područja namijenjen je asistentima i osobama na znanstveno-nastavnom radnom mjestu visokoškolskih ustanova, a omogućava stjecanje znanja o planiranju i izradi kurikula, učenju sa psihološkog s neurobiološkog aspekta te osigurava razvoj vještina  prilagodbe poučavanja i učenja u digitalnom okruženju. Program se izvodi kroz 8 tjedana (7 blokova nastave).

Ukupno 105 sati nastave raspoređeno je na 50 sati predavanja, 20 sati seminara i 35 sati vježbi. Polaznici stječu 10 ECTS bodova. Cijena programa po polazniku utvrđuje se u iznosu od 540 eura. Prvi blok nastave počine 7. ožujka 2024. godine. Nastava će se odvijati četvrtkom i petkom u popodnevnim satima te subotom u prijepodnevnim satima.


Program Biopoduzetništvo usmjeren je na jačanje zelenih vještina i razvoj poduzetničkih kompetencija biologa i osoba iz srodnih struka koji žele pokrenuti ili unaprijediti postojeći poduzetnički pothvat ili im je u svrhu uspješnog obavljanja poslovnih aktivnosti potreban razvoj poduzetničkih kompetencija. Ovaj se program financira putem vaučera,  realizirat će se kroz 65 sati nastave, odnosno 30 sati predavanja i 35 sati seminara, a izvoditi će se kroz 10 tjedana, odnosno kroz tri (3) bloka nastave. Program će započeti u travnju 2024. godine.


Oba su programa interdisciplinarna te se provode u suradnji sa stručnjacima iz različitih područja što značajno pridonosi kvaliteti nastave.
I .R.G.

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana