Sport
KVALIFIKACIJE RUKOMETAŠICA ZA EP

U nedjelju je i “plus tri” dovoljno za preuzimanje prvog mjesta u poretku
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
Ulaze kvalifikacije za Europsko prvenstvo rukometašica u drugu polovicu. Na kraju prve, Hrvatska je doživjela u trećem nastupu prvi poraz u sklopu 1 skupine. Izabranice Ivana Obrvana poražene su od glavnog i jedinog konkurenta za prvo mjesto, Rumunjske, koja je u Bistriti upisala pobjedu 26:24. Ipak, odluka o pobjedniku skupine pada u nedjelju u Koprivnici, gdje će domaćin imati motiv i podršku da nadoknadi zaostatak iz prethodnog dvoboja, koji nije nenadoknadiv. Treba dobiti tri razlike, što Hrvatska sigurno može i napraviti, naravno uz bolju igru od one koju je prikazala pet dana prije.

- Odigrale smo prvu utakmicu protiv jake Rumunjske, koja ima određene promjene u svom sastavu, ali sve su to odlične igračice, u odličnoj atmosferi pune dvorane, samo s jednim treningom nakon putovanja od 12 sati. Imamo otvoren rezultat koji nam nudi da s dobrim izdanjem u Koprivnici ostvarimo ne samo plasman na Europsko prvenstvo koji po meni nije upitan nego i prvo mjesto u skupini. Vjerujem da kroz treninge koje ćemo imati na raspolaganju do kraja tjedna možemo podići razinu naše igre naviše i zabilježiti pozitivan rezultat. Čestitam djevojkama na požrtvovnosti, na borbi do posljednje sekunde, pogotovo u kriznim trenucima kada su se Rumunjke odvojile na +5. Ništa strašno se nije dogodilo s ovim porazom, on je snošljiv i vjerujem da imamo jako dobru šansu na našem terenu u nedjelju u Koprivnici da nadoknadimo minus - smatra izbornik Obrvan.

Plasman na EP nije upitan, jer iz svake skupine na završnicu krajem godine u Austriju, Mađarsku i Švicarsku idu dvije prvoplasirane selekcije. Hrvatska i Rumunjska odskaču u odnosu prema Grčkoj i BiH, koje će se boriti za treće mjesto, koje nije nevažno, jer najbolji trećeplasirani kvartet iz sedam skupina imat će još dodatnu prigodu za plasman na EP. Mi te probleme naravno nemamo, ali imamo prigodu preuzeti jedinicu, koja bi u ždrijebu za prvenstvo trebala donijeti neke benefite. N.B.
Najčitanije iz rubrike