Sport
REDOVNA RUNDA KUGLAČKE ELITE

Svaki bod ima težinu u grčevitoj borbi za ostanak
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
Slavonski HEP superligaški kuglački tercet ne može biti spokojan do kraja prvenstva. Preostala su još četiri kola, u muškoj konkurenciji šest momčadi ima nemirne snove, a u toj su skupini (od 4. do 9. mjesta, svi u dva boda) Osijek i Đurđenovac. Kuglači s Drave ipak imaju nešto manji pritisak, s obzirom na trenutnu formu i raspored. Osvajanje bodova kod kuće trebalo bi biti dostatno za izbjegavanje problema, a u tom smjeru idu i najave uoči dvoboja 15. kola protiv jednog od sastava iz donjeg dijela poretka, Medveščaka 1958. Domaćin računa na dva boda i zadržavanje 4. mjesta. Identična situacija je i uoči dvoboja Poštar - Đurđenovac. Domaćin je također tu trenutno u bodovnoj prednosti, a Đurđenovčani bi u slučaju pozitivnog rezultata u Splitu osnažili svoje izglede u borbi za ostanak. Ostali parovi su: Velebit - Zaprešić, Željezničar - Mertojak i Zadar - Grmoščica.

Da izbjegnu najgore kuglačice Osijeka ‘97 imaju još teoretske izglede, ali oni realni su vrlo mali, gotovo da i ne postoje. Eventualna pobjeda na Pampasu protiv Siscije bi ostavila nadu, razlika bi se tada smanjila na tri boda, što se teško može dostići i prestići u preostala tri kola. Dok se igra, treba pokušati, ali... Još igraju: Rijeka - Podravka, Istra - Split, Zagreb - Kustošija i Endi Tekstilac - Mlaka.

U Prvoj B ligi Sjever parovi 19. kola su: Fortuna - Zabok, Belina-Novska - Željezničar (B), Nove nade - Zrinski pivovara, Pakrac-Papuk - Novska i Bjelovar - Ciglenica. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana