Mozaik
U KVIZU “TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?”

Osječanin Jan Kukić osvojio 10.000 eura
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
U ovotjednom izdanju popularnog HRT-ova kviza "Tko želi biti milijunaš?" gledali smo nastupe troje natjecatelja. Lijepih 10.000 eura osvojili su Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije, i drugi natjecatelj Jan Kukić iz Osijeka, a posljednja natjecateljica Anamarija Nekić tek je započela igru odgovorivši točno na prvih pet pitanja.

Dvadesetsedmogišnji Jan Kukić dolazi iz Osijeka, po struci je nastavnik engleskog i hrvatskog jezika, a trenutno radi u Pučkom otvorenom učilištu Osijek, gdje predaje engleski jezik predškolcima. U slobodno vrijeme voli igrati pub kvizove, biciklirati, šetati te skupljati nogometne sličice. Inače, Jan je svima dobro poznat u osječkim kvizaškim krugovima, i kao natjecatelj i kao sastavljač uvijek odlično posjećenih pub-kvizova, kojih je u našem gradu svakog tjedna sve više.

Sjajnu igru mladić je pokazao sve do sedmog pitanja, kad mu je zatrebao prvi džoker. U književnom pitanju tražio se roman koji je Elena Ferrante nastavila "Pričom o novom prezimenu". Jan se dvoumio između dva ponuđena odgovora te je uz pomoć džokera "pola-pola" izabrao Genijalnu prijateljicu, za koju je i sam prvotno mislio da je traženi odgovor. Zbog male nesigurnosti Jan je novi džoker iskoristio na devetom pitanju, koje je glasilo: "Kojem su otoku 1598. ime dali Nizozemci pristavši na njega na putu za Indoneziju?" Iako je i sam vjerovao da je točan odgovor Mauricijus, u pomoć je pozvao prijatelja, koji je potvrdio njegovu sumnju te je nastavio igru s osvojenih 2500 eura. Posljednji džoker "pitaj publiku" nastavnik je iskoristio na 11. pitanju, u kojem se tražila boja ulaznih vrata u londonskoj Ulici Downing na broju 10. Vjerovao je publici, koja je najviše glasova dala crnoj boji te je osvojio lijepih 10.000 eura! Janovu sjajnu igru zaustavilo je 12., povijesno pitanje, u kojem se tražio vladar Hrvatske prije 1000 godina. Odgovor nije znao, stoga je odlučio odustati i ostati pri osvojenih 10.000 eura.

Isti novčanih iznos, lijepih 10.000 eura, osvojio je i prvi natjecatelj Mateo Bošnjak, nastavljač iz prethodne emisije. Dvadesettrogodišnji student Geodetskog fakulteta na tom je putu iskoristio sva tri džokera. T. Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana