Regija
PREDSTAVLJENA KNJIGA “PUT MALOG HEROJA TINA”

Vita Branković: Ako imate
djecu s poteškoćama, borite
se za njih, nikad ne odustajte
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
VINKOVCIU povodu Međunarodnog dana rijetkih bolesti u vinkovačkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici predstavljena je knjiga "Put malog heroja Tina", u kojoj Vinkovčanka Vita Branković opisuje trogodišnju borbu da bi njezin sin Tin, kojemu je nakon rođenja dijagnosticirana rijetka bolest arthogripoza što se manifestira ukočenošću zglobova, tetiva i slabom pokretljivošću mišića, napravio prve korake.Opisala je Tinovu bolest, liječenje i sve što je poduzimala kako bi sinu, danas veselom i znatiželjnom trogodišnjaku, učinila život ljepšim i omogućila prve samostalne korake. Kroz knjigu je, kako je rekla na predstavljanju, olakšala dušu.

- Ovom knjigom želim pomoći roditeljima koji imaju djecu s poteškoćama, poručiti im da se trebaju boriti za njih, ali i sa sustavom, te nikad ne odustati. Grad Vinkovci od početka nam je bio potpora, a kada bismo pokleknuli, ljudi su uvijek bili tu uz nas. Oni su Tinove noge, a mi idemo dalje i ne predajemo se – rekla je na promociji Vita Branković.

- Možemo ovo gledati kao tešku situaciju, ali u njoj zapravo trebamo pronaći inspiraciju. Naš mali heroj Tin i njegova obitelj suočili su se s planinom problema i prepreka, ali nikada nisu odustali. Danas su najbolji primjer kako snaga ljubavi može promijeniti svijet, a njihova priča postala je inspiracija i motivacija mnogima. Ponosan sam na svoj grad, na sve svoje sugrađane koji su po tko zna koji put pokazali golemo srce i snagu zajedništva i tako Tinu pomogli ostvariti čudo – rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Župan Damir Dekanić iskazao je divljenje i potporu obitelji Branković.

- Mnoge obitelji ne snađu dobro u takvim životnim situacijama. Oni su odučili javnost upoznali s problemom, tražili su pomoć za svoje dijete, za ono što im je najbitnije u životu. Dobili su i emocionalnu i materijalnu pomoć, a ja sam jako ponosan na naše društvo, okruženje, grad i županiju jer su se našli pri ruci. Volio bih da možemo pružiti pomoć svima onima kojima je takva vrsta pomoći potrebna. Siguran sam da će ova knjiga pomoći mnogima da svladaju slične situacije, da se izbore sami sa sobom, da krenu putem kojim bi trebali ići i da im nije problem zatražiti pomoć i iznijeti ono što ih muči – rekao je župan Dekanić.

Promociji je, naravno, nazočio i Tin, glavni junak knjige, i nije se dao fascinirati mnoštvom koje je došlo čuti tešku priču sa sretnim završetkom, već se veselo igrao svojim igračkama među posjetiteljima. M. Flego
Možda ste propustili...

U PODRUČJU KULTURE I SPORTA OPĆINE MARIJANCI

Udrugama podijeljeno 80.783 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

3

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje