Regija
TREBALI SU POTAKNUTI NA HUMANOST

Vandalima zasmetali stupići postavljeni u Aleji darivatelja krvi
Objavljeno 2. ožujka, 2024.
NAŠICEU Aleji dobrovoljnih darivatelja krvi, šetnici od Šipovca do ulaza u Perivoj Pejačević, dogodio se vandalizam. Vandali su iščupali stup s natpisnom pločom. ‘‘Nažalost, mislili smo da će Aleja dobrovoljnih darivatelja krvi potaknuti ljude na humanost, a ne na vandalizam. Početkom godine vidjeli smo, a i primili pozive građana, da je iščupan i okrenut prvi stupić s pločom. To smo nekako preživjeli i bili sretni što nam bar drugi stupić stoji. No prije nekoliko dana zasmetao je i drugi‘‘, rekao je ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Našice Igor Feldi.

Dodao je kako će volonteri Crvenog križa ponovno sve vratiti na svoje mjesto. ‘‘Nije nam cilj nikoga prozivati, nego samo skrenuti pažnju na stvari koje nisu ni nas zaobišle. Ovo treba biti poticaj da očito moramo više raditi na edukacijama iz humanih vrednota kako bi ubuduće imali društvo koje će znati cijeniti druge i važnost svakog pojedinca‘‘, poručio je Feldi.

Aleju dobrovoljnih darivatelja krvi osmislilo je Gradsko društvo Crvenog križa Našice, a prihvatio Grad Našice. Proglašena je u svibnju prošle godine u znak zahvalnosti darivateljima krvi s područja Našica, Đurđenovca, Feričanaca, Donje Motičine, Koške i Podgorača. ‘‘Baš nas jako žalosti što je naša Aleja zasmetala nekima koji vjerojatno ne poklanjaju svoje vrijeme za pomoć drugima kada imaju motiva tako nešto iščupati‘‘, zaključio je ravnatelj Igor Feldi. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

2

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

3

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko
Vučice i novo raskrižje