Osijek
VRIJEDNA DONACIJA AZILU U NEMETINU

Pevex darovao dvije
tone hrane kerovcima
Objavljeno 29. veljače, 2024.
Nakon što je nedavno iz skladišta Azila u Nemetinu ukradena veća količinu hrane, tvrtka Pevex odlučila je donacijom 2000 kilograma hrane za pse iz svog asortimana za kućne ljubimce priskočiti u pomoć ovom skloništu za napuštene životinje.

Primopredaju vrijedne donacije u četvrtak je obavio predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo, koji je u izjavi za medije istaknuo da tvrtka Pevex, kao prvi hrvatski trgovački lanac, koji djeluje na prostoru cijele Hrvatske, ima i veliku društvenu odgovornost.

- Prije nekoliko dana zatekla me vijest da je Azil pokraden te sam odlučio da kao odgovorna kompanija pomognemo današnjom donacijom. Drago nam je što možemo pomagati raznim udrugama, a posebno onima poput Azila koje su hvalevrijedne jer vode brigu o napuštenim životinjama. Kao odgovorna kompanija nastavit ćemo i dalje pomagati potrebitima - poručio je Bubalo te ujedno iskoristio priliku i uputio poziv građanima da se odluče za udomljavanje pasa iz Azila.

Donaciju je uime Azila preuzela njegova voditeljica Mia Mihaljec.

- Iznimno smo zahvalni tvrtki Pevex na donaciji hrane, pogotovo ako uzmemo u obzir da hrana za naše kerovce dolazi isključivo iz donacija te da nam je nedavno provaljeno u skladište i ukradena veća količina hrane. Skladište će sada ponovno biti puno, a kerovci sretni i zadovoljni - rekla je Mihaljec.

Inače, u Azilu trenutno boravi oko 180 pasa, što je prema riječima Mihaljinec standardan broj. Iako ondje dobivaju svu brigu i ljubav volontera, svi oni nestrpljivo čekaju dobre ljude koji će ih udomiti.

- Najpotrebniji su nam udomitelji, pa i ovim putem pozivam ljude da nas posjete. Ovdje smo svakog dana, i vikendima i praznicima, od 10 od 18 sati. Također, uvijek su nam potrebni i hrana i posteljina, igračke, povodci i sve ostalo. Što se tiče udomljavanja, godina je jako lijepo krenula i nadamo se da će se tako i nastaviti - rekla je Mihaljinec. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

2

KINEZIOLOŠKI FAKULTET OSIJEK

Svečano promovirana 34 magistra i 56 prvostupnika

3

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi