Osijek
POGLED KROZ KLJUČANICU: DAN ZA SREDNJOŠKOLCE NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Studiranje nije samo polaganje ispita nego i brojne aktivnosti u udrugama
Objavljeno 1. ožujka, 2024.

Ekonomski fakultet u Osijeku (EFOS) u četvrtak je prvi put organizirao manifestaciju EFOS dan za srednjoškolce - Pogled kroz ključanicu, koja je privukla velik broj učenika iz svih slavonskih županija. U organizaciju se uključilo 50 volontera, studenata EFOS-a.Učenike i profesore pozdravio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta, koji je rekao: "Ovaj je događaj namijenjen ponajprije maturantima koji su pred donošenjem odluke o izboru studija i nastavku svog obrazovanja, ali i svim ostalim srednjoškolcima koji žele dobiti više informacija o mogućnostima koje nudi Ekonomski fakultet u Osijeku."

“Pogled kroz ključanicu" realiziran je kroz niz informativnih i zanimljivih aktivnosti kojima želimo predstaviti Ekonomski fakultet i njegovu ponudu učenicima", istaknuo je izv. prof. dr. sc. Ivan Kelić, prodekan za nastavu i studente.

- Studentima smo pripremili uzbudljiv dan u kojem će moći otkriti sve o studijskim smjerovima koje fakultet nudi, uvjetima upisa, bogatoj ponudi izvannastavnih aktivnosti fakulteta, studentskim udrugama koje djeluju na fakultetu, kao i širokom spektru profesionalnih mogućnosti koje se otvaraju nakon završetka studija - dodao je prodekan Kelić.

- Naš fakultet, osim nastavne i znanstvene aktivnosti u području ekonomije i poslovne ekonomije, posebnu pažnju posvećuje promociji glagoljice i očuvanju ove kulturne baštine. U sklopu EFOS dana za srednjoškolce organizirali smo i promociju knjige "Brendiranje kulturom - glagoljica", čije smo autorice prof. dr. sc. Jasna Horvat i ja. Promocija knjige sadržajno je prilagođena srednjoškolskoj populaciji, nakon čega smo organizirali vođenu šetnju prostorima Ekonomskog fakulteta u Osijeku, koji su oplemenjeni muralima meandrirane glagoljice - zaključila je izv. prof. dr. sc. Josipa Forjan.

Vesna Latinović
Lorena: Da opet biram, izabrala bih EFOS
“Na fakuletu imamo velik broj studentskih udruga koje su veoma aktivne i okupljaju velik broj studenata. Ja sam studentica 4. godine i mogu reći da je ovaj fakultet potpuno ispunio moja očekivanja i da opet biram fakultet, odabrala bih EFOS. U budućnosti želim otvoriti svoju firmu za marketing, jer u Slavoniji postoji potreba za tim, a zanima me i ugostiteljstvo i turizam”, rekla nam je studentica i volonterka Lorena Markasović.

Možda ste propustili...

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

DAN OTVORENIH VRATA ODJELA ZA FIZIKU

Zračenje i zlatne nanočestice, uz druge tajne fizike

Najčitanije iz rubrike