Regija
PROJEKT “BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA” - UČENIČKA SMOTRA

Prvi iz Vinkovaca, Požege i Pakraca
Objavljeno 1. ožujka, 2024.
POŽEGAOŠ Dobriša Cesarić bila je domaćin međužupanijske smotre radova učenika koji sudjeluju u projektu "Biosigurnost i biozaštita". Nositelji projekta su Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Na smotri su sudjelovale 22 osnovne škole s 27 timova te 9 timova srednjih škola. Od ove godine smotra je postala međunarodna, a kao zemlja partner uključila se Bosna i Hercegovina.

Međužupanijska smotra provodi se u tri regije, a požeška osnovna škola bila je domaćin Regije Istok, u kojoj su učenici slavonskih županija. Nakon izlaganja projekata i postera, povjerenstvo je proglasilo rezultate u tri kategorije. U kategoriji 5. i 6. razreda prvo mjesto osvojila je OŠ Ivana Mažuranića Vinkovci, drugo mjesto pripalo je OŠ Darda, a treće mjesto OŠ "Sveta Ana" Osijek. U kategoriji 7. i 8. razreda prvo mjesto osvojila je OŠ "Dobriša Cesarić" Požega, druga je OŠ fra Kaje Adžića Pleternica, teće mjesto pripalo je OŠ Darda, a četvrto OŠ Vladimir Nazor Čepin.

U kategoriji srednjih škola najbolja je bila Srednja škola Pakrac, a drugo mjesto zauzela je Srednja škola Donji Miholjac. B.S.T.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja