Osijek
ERNESTINOVAČKI VRTIĆARCI RAST ĆE SA SVOJIM STABLIMA

Djeca zasukala rukave i pjevajući ozelenila selo
Objavljeno 1. ožujka, 2024.
U sklopu provedbe projekta Prilagodba klimatskim promjenama u svrhu jačanja otpornosti urbanih sredina, koji Općina Ernestinovo provodi uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u središtu Ernestinova u novom parku provedena je edukacija vrtićaraca.

Edukacija je, smatra načelnica Marijana Junušić, važna kako bi se razvijala ekološka svijest od najranijih dana i tako djeci usadilo osnovno znanje o važnosti čistoga okoliša i načinima brige za njegovo očuvanje te ublažavanje posljedica klimatskih promjena.

- Svima je poznato da se navike stječu od najranije dobi, pa smo zbog toga presretni što su djeca Dječjeg vrtića "Ogledalce " Ernestinovo sa zanimanjem ‘nadgledala‘ kako se ozelenjava naselje. Svoje im je znanje prenijela Alka Turalija, mag. ing. agr. pri Fakultetu agrobiotičkih znanosti u Osijeku, koja je djeci pobliže objasnila zbog čega je dobro saditi biljke i drveće te koja je njihova važnost za sav živi svijet. Uz pomoć radnika tvrtke Floreo iz Bilja djeca su pripremila tlo za sadnju, zagrnula sadnice zemljom, dobro ih zalila vodom i otpjevala im pjesmice kako bi uz puno ljubavi i sreće zadovoljne rasle te dugo vremena proizvodile kisik i davale potreban hlad - kaže Junušić. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu arapske rivijere. Gutra, henna, karak, deve i dine

3

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip
Viljevac osvojio drugo mjesto