Tehno
ACTIVISION KONAČNO OBJAVIO DATUM

Mobilna verzija hit-igre “Call of Duty: Warzone” dostupna od 21. ožujka
Objavljeno 1. ožujka, 2024.

Activision je konačno objavio datum objave mobilne verzije battle royale igre “Call of Duty: Warzone Mobile”. Izdavač je ranije najavio da igra stiže na proljeće nakon perioda ograničene dostupnosti u određenim područjima, a sada je potvrđeno da “Call of Duty: Warzone Mobile” stiže 21. ožujka. To će se dogoditi nešto više od dvije godine nakon što je Activision najavio besplatni naslov za mobilne uređaje.Odmah na početku će biti dostupne dvije mape, a to su Verdansk i Rebirth Island. Verdansk podržava do 120 igrača u verzijama za iOS i Android, a oni koji budu eliminirani, imat će drugu šansu priključiti se ako dobiju duel u gulagu. Rebirth Island je manja mapa koja može primiti maksimalno 48 igrača. Umjesto odlaska u gulag nakon eliminacije, igrači će se vraćati u igru sve dok je jedan od njihovih suigrača još “živ”.

Nekoliko klasičnih CoD multiplayer modova će biti dostupno u igri “Warzone Mobile”, igrači će moći sudjelovati u modovima Team Deathmatch, Domination, Kill Confirmed i Seard & Destroy na mapama uključujući Shipment, Shoot House i Scrapyard. Kraće mulitplayer runde mogu pomoći igraču da podigne nivo naoružanja ili poveća ukupni nivo. Napredak se dijeli između “Warzone Mobilea” te verzija za konzole i PC verzija igara “Modern Warfare III” i “Warzone”, dok god je igrač prijavljen na isti Activision ID. XP koji zaradi u “Warzone Mobileu” odrazit će se na “Warzone” i “Modern Warfare III” i obrnuto. Isto vrijedi i za nivoe naoružanja i battle pass napredak.

Igrači će imati pristup zajedničkoj listi prijatelja i kanalima za chat, tako da će moći igrati s prijateljima i ostati u kontaktu s njima. “Warzone Mobile” podržava proximity glasovni chat, tako da će igrači moći čiti buče neprijatelje u blizini. Nakon što ih eliminiraju, moći će čuti njihove “posljednje riječi” putem death chat funkcije.

Iz Activisiona kažu da je “Warzone Mobile” izuzetno prilagodljiv. Igrač će moći pomicati kontrole po ekranu i podešavati druge dijelove korisničkog interfacea po svom ukusu. Također, moći će birati između nekoliko grafičkih modova kako bi se fokusirao na performanse ili vjernost ili kombinaciju toga, a postoji podrška i za kontroler.

Interes za igru “Warzone Mobile” je izuzetno veliki, a dosad ima više od 50 milijuna predregistracija. Oni koji se unaprijed registriraju, dobit će nekoliko bonusa, kao što su maska Ghost operatera, nacrti oružja, vinil i amblem.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike