TvObzor
TROJE HRVATSKIH PREDSTAVNIKA U GLASGOWU

Svjetsko atletsko dvoransko prvenstvo
Objavljeno 1. ožujka, 2024.

Vrhunac je dvoranske atletske sezone. Najbolji svjetski atletičari i atletičarke na jednom mjestu u Glasgowu, tri dana. Među njima je i hrvatska reprezentacija predvođena trofejnim bacačem kugle Filipom Mihaljevićem. Prvi put na velikoj sceni nastupa višebojka Jana Koščak, a u utrci na 800 metara natjecat će se Marino Bloudek.Aktualni europski prvak na otvorenom Filip Mihaljević će u društvu 16 najboljih bacača kugle pokušati svojoj kolekciji medalja dodati još jednu. Ove sezone nastupio je četiri puta, a najbolji rezultat od 21,18 metara bacio je sredinom veljače u Beogradu, gdje je nakon mitinga s trenerom Markom Mastelićem odradio završne pripreme prije SP-a.

Svjetskoj juniorskoj rekorderki u sedmoboju Jani Koščak SP u Glasgowu bit će debitantski nastup na svjetskom seniorskom prvenstvu. Nakon ozljede koja joj se dogodila na EP-u za juniore prošle godine u Jeruzalemu, Koščak se vratila još jača. Početkom veljače nastupila je u Tallinnu na međunarodnom natjecanju u višeboju, gdje je postavila novi državni rekord u petoboju s prikupljenih 4436 bodova, a ove je godine još popravljala osobne rekorde u bacanju kugle i na 800 metara.

Marino Bloudek za Glasgow se kvalificirao preko renkinga, kao 29. je upao u kvotu od 30 natjecatelja na 800 metara. Najbolji rezultat ove godine (1:48.64) ostvario je na Prvenstvu Balkana za seniore u Turskoj početkom veljače, što je bilo vrlo blizu i njegovu osobnom rekordu. Uz pravu konkurenciju i motivaciju koje ne nedostaje, Bloudek će u Glasgowu pokušati postaviti novi osobni rekord i uhvatiti prolazak u polufinale.

Prijenose Svjetskog atletskog dvoranskog prvenstva u Glasgowu pratite od petka, 1., do nedjelje, 3. ožujka, na HTV2. D.M.
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

2

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

3

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav