TvObzor
U DOKUMENTARNOJ SERIJI "MEKSIKO S EVOM LONGORIJOM"

Popularna glumica istražuje zemlju svojih predaka
Objavljeno 1. ožujka, 2024.
Meksiko je jedno od najčarobnijih mjesta na svijetu. Ondje se staro spaja s novim i od toga nastaje nešto doista jedinstveno. Nagrađivana glumica, producentica, redateljica i aktivistica Eva Longoria ponosi se svojim meksičkim korijenima i duboko je povezana s tom zemljom koju smatra svojim drugim domom.

U ovoj šestodijelnoj seriji Eva istražuje zemlju svojih predaka. Zanima ju kako su meksička bogata kultura, krajolik i povijest utjecali na meksičku kuhinju, omiljenu u cijelom svijetu. Eva Longoria predstavit će nam bogatstvo domaćih proizvoda, starih rituala i neke od najboljih svjetskih restorana. Otkrit ćemo da je hrana srce i duša Meksika. U četvrtak, 7. ožujka, na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) u 21.15 prikazuje se prva epizoda dokumentarne serije "Meksiko s Evom Longorijom".

1. epizoda: U ovoj epizodi Eva će nam pokazati Ciudad de Mexico, grad koji smatra svojim drugim zavičajem. Ondje je upoznala i supruga Pepea. Vole ovamo doći sa sinom Santijem. Eva će nas odvesti u pekarnicu koju redovito posjećuje zbog slasnoga slatkog peciva conche. U povijesnoj jezgri sastat će se s recenzenticom restorana Gabrielom Renteriom. Ondje će zajedno kušati takos, jelo na kojem Ciudad de Mexico "živi". Eva će svog četverogodišnjeg sina odvesti na churros i čokoladu u poznati lokal El Moro. Kad živite u jednom od najvećih gradova na svijetu, uvijek imate što istraživati. Eva plovi mrežom astečkih kanala u društvu poznatog kuhara Lala Garcije i otkriva prastari povrtnjak na vodi.

Smješten točno u središtu države, Ciudad de Mexico stoljećima privlači doseljenike iz cijelog svijeta, koji su snažno utjecali na meksičku kuhinju. Tu su takos al pastor, nadahnuti bliskoistočnom šavarmom; pescado a la talla iz restorana Contramar, pripremljen s talijanskim zelenim umakom; churros, uštipci od prženog tijesta uvezeni iz Španjolske... Tu je također i novi spoj meksičko-japanske kuhinje u Malom Tokiju. U ovom gradu koji se neprestano razvija, stanovnici sebe nazivaju chilangos. To je nekoć bila uvreda, a danas je riječ koja se izgovara s ponosom. Hoće li superpopularna Eva Longoria dosegnuti taj uzvišeni status i postati chilanga?

CNN-ovu dokumentarnu seriju originalnog naslova "Eva Longoria: Searching for Mexico" za HRT je odabrala Mira Vočinkić. D. Miklić
Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata