Regija
UČENIČKA SMOTRA REGIJE ISTOK

Projekt „Biosigurnost i biozaštita“
Objavljeno 28. veljače, 2024.

POŽEGA

OŠ Dobriša Cesarić domaćin je međužupanijske smotre radova učenika koji sudjeluju u projektu Biosigurnost i biozaštita. Nositelji projekta su: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i Hrvatski zavod za javno zdravstvo.


Smotra biosigurnosti – biozaštite smotra je učeničkih istraživačkih projekata učenika osnovnih i srednjih škola koje sudjeluju u projektu Biosigurnost i biozaštita kao izvannastavna aktivnost u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj. Učenici u svojim školama u sklopu izvannastavne aktivnosti i projektne nastave izrađuju male znanstvene postere koji su rezultat njihova istraživačkoga rada te ih prezentiraju na smotri.Od ove godine smotra je postala međunarodna, a kao zemlja partner uključila se Bosna i Hercegovina.


Međužupanijska smotra provodi se u tri regije, a požeška osnovna škola danas je domaćin Regije Istok u kojoj su učenici slavonskih županija. Učenike i njihove mentore u Požegi su danas pozdravili ravnateljica škole domaćina Lidija Pecko, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević te pročelnica gradskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović. Prigodnim riječima obratile su im se i Andreja Dorić, koordinatorica projekta za osnovne škole te Maja Kassa koordinatorica međunarodnog projekta za osnovne i srednje škole dok su se video vezom javile ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “D.Fran Mihaljević” Alemka Markotić i znanstvena voditeljica projekta dr. Ljiljana Žmak. (B.S.T.)

 

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ZASELAK KOJI NI GOOGLE “NE PREPOZNAJE”

Zvjerinjak makadamom na glasovanje do Svetoblažja

2

DVADESET GODINA UVESELJAVA BELOMANASTIRCE

Vlasnik lunaparka Omer Šehović: Bolje je zaraditi euro nego potrošiti dva

3

“ZAMISLI MUZEJ ZA SVE”

Prijavljen je projekt obnove starog kotara