Regija
KORIŠTENJE IMOVINE ŠKOLSKIH USTANOVA U SLOBODNIM TERMINIMA

Za sportske klubove dvorana
stoji 10 eura za sat korištenja
Objavljeno 29. veljače, 2024.
ŽUPANJANa dnevnom redu Županijske skupštine u četvrtak, 7. ožujka, naći će se i prijedlog odluke o uvjetima i načinu korištenja imovine školskih ustanova čiji je osnivač Vukovarsko-srijemska županije (VSŽ), a koji je u svome zaključku na usvajanje poslao župan Damir Dekanić. Njome se utvrđuju uvjeti i način pod kojima osnovne i srednje škole te učenički domovi mogu davati imovinu na korištenje.Prostor se daje na privremeno korištenje na temelju podnesenog zahtjeva ustanovi u pisanom obliku. Što se tiče sportskih dvorana i igrališta, za sportske klubove koji su članovi Županijskog sportskog saveza u slobodnim terminima, koji nisu potrebni za rad s učenicima u redovitoj nastavi i izvannastavnim aktivnostima, naknada je 10 eura za sat vremena korištenja sportske dvorane, a 6 eura za asfaltna igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) i 20 eura za nogometna igrališta. Nogometna asfaltna i nogometna igrališta s ostalim podlogama stoje 6 eura za 60 minuta korištenja, a trim-kabinet za stjecanje i održavanje tjelesne kondicije je 10 eura.

Građanima i sportskim udrugama koji nisu članovi Županijskog sportskog saveza u preostalim terminima imovina se daje na korištenje uz višu minimalnu naknadu. Za dvorane do 150 četvornih metara cijena je 10 eura za sat vremena, za one površine od 151 do 300 kvadrata 20 eura, a za ostale sportske dvorane za sat korištenja valja izdvojiti 50 eura. Za asfaltna je igrališta (rukomet, košarka, odbojka, tenis) naknada je 12 eura, a za nogometna 30 eura. Za nogometna asfaltna igrališta i igrališta ostalih podloga te za trim-kabinet plaća se naknada u iznosu od 12 eura. U odluci je napomenuto da prioritet u korištenju sportskih dvorana i sportskih igrališta u slobodnim terminima imaju sportski klubovi uključeni u Županijski sportski savez.

Za klasične učionice za nastavu stranih jezika i ostalu teorijsku nastavu, kao i umjetničke programe, korisnici trebaju platiti 6 eura po školskom satu, a za informatičke učionice s opremom utvrđen je iznos od 40 eura. Korisnik je dužan platiti i naknadu od 6 eura za materijalne troškove za prostor za sat vremena pružene usluge, osim za vanjski prostor.

Korištenje poslovnog prostora u vlasništvu školske ustanove uređuje se ugovorom o zakupu u skladu sa Zakonom o zakupu i Odlukom o uvjetima i postupku natječaja za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu VSŽ-a. Minimalni iznos zakupnine bez PDV-a iznosi četiri eura po metru kvadratnom - mjesečno za uredski prostor, sedam eura po metru kvadratnom - mjesečno za prostor za posluživanje toplih i hladnih jela i napitaka te bezalkoholnih pića. Utvrđena je i naknada od 140 eura mjesečno za automate za prostor s priključcima za električnu energiju.

Korisnik nema pravo imovinu koju je dobio na privremeno korištenje davati na korištenje trećim osobama (podnajam, podzakup...).

Marija Lešić Omerović
U IZNIMNIM SLUČAJEVIMA I BEZ NAKNADE
Odlukom VSŽ-a utvrđeno je da školske ustanove mogu davati imovinu na korištenje u najam najduže na rok od jedne godine, pod uvjetom da se time, prije svega, ne ometa ostvarivanje plana i programa njezina rada. Iznimno, školska ustanova može dati prostor na korištenje i na dulje razdoblje, ali i bez naknade. I to u slučajevima potrebe ostvarivanja plana i programa te unapređivanja odgojno-obrazovnog rada, i ako je to od interesa za Županiju ili u funkciji ostvarivanja njezine djelatnosti ili djelatnosti pravnih osoba čiji je VSŽ osnivač.

Možda ste propustili...

DAN SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

Najboljim đacima uručene nagrade

JAVNOSTI PREDSTAVLJENO ZDANJE BELOMANASTIRSKOG STADIONA

Dan otvorenih vrata novog Gradskog stadiona

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana