Regija
BICIKLISTIČKI KLUB NAŠICE

Natječu se po cijeloj Slavoniji, odlaze i u Istru
Objavljeno 29. veljače, 2024.
Iza kluba je desetljeće rada. Uspješan je na natjecanjima, ali i u popularizaciji biciklizma
NAŠICEProšlo je uspješnih deset godina za Biciklistički klub Našice, koji sudjeluje u sportskim natjecanjima, organizacijama utrka, kao i rekreativnim i humanitarnim događajima.Osnovala ga je mala grupa zaljubljenika u biciklizam i prirodu. Danas klub ima tridesetak članova iz Našica i okolice. Klub je pokrenut sa željom da unaprijedi, promovira i razvija biciklizam i biciklistički sport. Unutar kluba djeluju natjecateljska i rekreativna sekcija.

- Kada se osvrnemo na prvih deset godina rada kluba, možemo biti ponosni na naše članove jer su na brojnim utrkama ostvarili zapažene rezultate. Naši su članovi istinski zaljubljenici u bicikl i prirodu, što dokazuju i svojim čestim i zajedničkim odlascima na razne biciklijade i rekreativne vožnje. Članovi su zaista aktivni u cestovnim utrkama, rekreativnim i humanitarnim biciklijadama - kaže predsjednik Biciklističkog kluba Našice Ivan Adžić.

Klub je fokusiran na natjecateljski dio i ostvaruje zavidne rezultate u Slavonskoj brdskobiciklističkoj ligi te na kupovima i prvenstvima Hrvatske. Od 32 kluba koja su se natjecala prošle godine u SBBL-u Biciklistički klub Našice osvojio je ekipno 3. mjesto, a uspješni su bili i pojedinačno. Antun Umiljanović najbolji je biciklist u kategoriji Veteran A, dok je Matija Zubaj drugi u najjačoj, Elite kategoriji. Članica BK-a Našice Jasmina Bićanić osvojila je treće mjesto u kategoriji žena.

Prošle godine našički su biciklisti, osim u utrkama SBBL-a, sudjelovali i u utrkama u Požegi, Pakracu, Vukovaru i Premanturi kod Medulina.

Aktivna je i rekreativna sekcija kojoj je cilj promovirati biciklizam među građanima koji nemaju natjecateljske afinitete. Redovito se organiziraju vožnje i druženja te sudjelovanja na biciklijadama u okolici Našica i diljem Slavonije. Tradicionalne svake godine klub organizira biciklijadu Biciklom do zdravlja i Antunovsku biciklijadu.

Članovima je važna i zaštita digniteta i promicanje vrijednosti Domovinskog rata, kao i obilježavanje značajnih ratnih događaja i obljetnica. Iznimno su ponosni na organizaciju memorijalnih maratona Sjećanje na Vukovar i Ultramaratona Vukovar - Dubrovnik.

- Prošle je godine odvoženo osam utrka SBBL-a, ali tu je bilo i drugih utrka i biciklijada. Padale su medalje, a padali smo i mi. No svi smo na nogama i pedaliramo i dalje. A to je najvažnije - poručuju iz kluba.

Ove godine Biciklistički klub Našice, u 14. sezoni SBBL-a, koja počinje u travnju, očekuju natjecateljske utrke u Popovcu, Slatini, Virovitici, Orahovici, Slavonskom Brodu i Našicama. U Našicama će u svibnju biti domaćin utrke na kružnoj stazi XCO Lapovac.

Snježana Fridl
Potencijali za razvoj aktivnog odmora
Uspješan i vrijedan Biciklistički klub podržava Grad Našice, ali i gradska Turistička zajednica. ‘’Dobili smo sredstva iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent te smo ih uložili u označavanje dviju biciklističkih staza. Očekujemo dodatna sredstva i označavanje još nekoliko biciklističkih staza, ali i planinarskih putova te lokacija za ribolov. U Našicama planiramo razvijati cikloturizam i promovirati outdoor ponudu, jer imamo velik potencijal’’, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

2

AUTOKLUB PANONIJA DOBIO DONACIJU

Grad Našice dao 5500 eura za nabavu dvaju karting-vozila za djecu

3

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja