Osijek
PUTOPISNO PREDAVANJE U ČEPINU

Korak po korak, u 111 dana 3300 km
Objavljeno 28. veljače, 2024.
U dvorani Centra za kulturu predstavljena je knjiga "Camino: Od Osijeka do Santiaga de Compostele" dvoje osječkih hodočasnika, planinara i dugogodišnjih hodača. Nakon što su ishodali Camino Frances i Camino Primitivo, Biljana Brdar i Ivica Miložić Miža odlučili su se na treći, puno zahtjevniji put, onaj od svog doma u Osijeku do Santiaga de Compostele prateći Camino del Norte.

Okupljeni su, kaže ravnatelj Centra Željko Mamić, uživali u putopisnom predavanju uz prekrasne fotografije, kao i u prepričavanim doživljajima i anegdotama s putovanja. Za put od 3300 kilometara trebalo im je 111 dana, a autori su ispričali što ih je potaknulo na putovanje, s čime su se sve susretali na putu (dobrim i lošim) te što im je davalo snagu tijekom gotovo četiri mjeseca hodanja.

O njihovim pustolovinama Čepinci mogu pročitati u njihovoj knjizi dostupnoj za posudbu u Knjižnici. Koliko su se dojmili čepinske publike vidljivo je iz razgovora i druženja koje je potrajalo nakon službenog dijela programa. Svi su rado pregledali zanimljive rekvizite koje su donijeli s puta.

O samom hodočašću kao fenomenu te o vrijednosti knjige uvodno je nadahnuto govorio dr. sc. Đurica Pardon, župnik Župe Uskrsnuća Kristova i Duha Svetoga - Čepin.

D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

2

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

3

PUTNICA: EMA BUBALO, DESTINACIJA: DOHA (KATAR)

Obiteljski praznici u srcu
arapske rivijere. Gutra,
henna, karak, deve i dine