Regija
TRGOVINA IZVAN PRODAVAONICA I TRŽNICA

Grad odredio lokacije za kioske i drugu prodaju
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Odnosi se to i na prodaju robe na štandovima i klupama izvan prodavaonica i tržnica, u pravilu sezonskog voća i povrća itd.
ĐAKOVO - Novom Odlukom o trgovini na malo izvan prodavaonica i tržnica, a koja je dio paketa novih odluka iz sfera komunalnog gospodarstva na području grada Đakova koji je Gradsko vijeće usvojilo na posljednjoj sjednici, pod takvom prodajom smatra se prodaja robe na štandovima i klupama izvan tržnice na malo, preko kioska, automata, prodaja usluga preko paketomata na kojem se predaju i preuzimaju paketi, prigodna prodaja i pokretna prodaja iz vozila.

Odlukom su određene lokacije za sve te vrste prodaje na malo izvan prodavaonica i tržnica pa se prodaja preko kioska u Đakovu može obavljati na kiosku u Kralja Tomislava 1, u Cesarčevoj 10, Starčevićevoj 1, na Vijencu k. A. Stepinca 18 – Pašin prolaz i Gupčevoj 5, a u svim tim slučajevima riječ je o prodaji tiskovina i dr., te na Vijencu 12 i u Starčevićevoj 156, i to prehrambeni i pekarski proizvodi. Lokacija za prodaju na kiosku je i na ulazu u groblje u Ulici biskupa Mandića 41a, i to cvijeća i svijeća, kao i na Vijencu 9, gdje je naplatni kiosk komunalnog poduzeća.

“Uz kiosk se može postaviti vitrina za sladoled i bezalkoholna pića, ako za to postoje prostorne i tehničke mogućnosti, o čemu odlučuje nadležni gradski upravni odjel prema zahtjevu vlasnika, prije postavljanja. UO odlučuje i o postavljanju reklamne tende/suncobrana", stoji u Odluci.

Prodaja robe na štandovima i klupama izvan prodavaonica i tržnica, i to u pravilu sezonskog voća i povrća, može se obavljati na devet lokacija po gradu – u Jelačićevoj 1, i to jagode i mandarine, u Teslinoj 203, i to voće i povrće, Starčevićevoj 252, također voće i povrće, a lubenice ispred Kralja Tomislava 74, u Starčevićevoj 87 i F. Račkog 95, gdje se mogu prodavati i borovnice, jagode i maline. Jabuke se mogu prodavati u Starčevićevoj 198 i Teslinoj 54, a na Vijencu 2 jagode, lubenice i mandarine.

Uz ostalo, Odlukom su određene i lokacije, njih 15, za prodaju izvan prodavaonice na javnoj površini bez štanda - predmet prodaje izložen je na tlu javne površine, a može se obavljati kao sezonska prodaja, u pravilu za prodaju cvijeća, cvjetnih aranžmana i svijeća te božićnih jelki. Za cvijeće i svijeće predviđene su lokacije Jelačićeva 33 i 70, Nazorova 48, Radićeva 28, Frankopanska 32 i Kralja Tomislava 31. Za božićne jelke za takvu prodaju određeno je osam lokacija – Nazorova 3, 10, 29, 41 i 43, Starčevićeva 119, Račkog 144B i Pavićeva 20. Prodaja tih proizvoda obavlja se na taj način u dane oko Svih svetih i Božića.

“Prigodna prodaja izvan prodavaonice organizira se u sklopu održavanja sajmova, priredbi i izložbi - u vrijeme posebnih manifestacija, crkvenih godova, državnih blagdana, sportskih priredbi i sl.", stoji također u Odluci. Za to je određeno 27 lokacija po gradu i u svim prigradskim naseljima.

Inače, pružanje bankarskih usluga preko samostojećeg bankomata dozvoljeno je na lokaciji Tržnica, Cesarčeva 9, dok su ostali bankomati u okviru prostora banaka ili drugih poslovnih prostora po gradu.

Suzana Župan
Pravila za paketomate i bankomate
Prodaja kurirskih usluga (paketne dostave) preko paketomata obavlja se na javnim površinama i na zemljištu u vlasništvu pravnih i fizičkih osoba, sukladno čl. 8. Odluke o komunalnom redu i Odluci o korištenju površina javne namjene grada Đakova. Paketomat i bankomat zauzimaju do pet četvornih metara. Samostojeći paketomat i bankomat ne može se postaviti na području kulturno-povijesne cjeline grada Đakova u zoni A i B konzervatorske zaštite, osim u poslovnom objektu (na pročelju poslovne zgrade), a da ne narušava ambijentalne značajke objekta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

2

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

3

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen