Osijek
USPJEH ŠAHOVSKOG KLUBA FERIT OSIJEK

Izborili se za završnicu državnog Kup natjecanja
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Šahovski klub FERIT Osijek vratio se u grad s natjecanja na kojem je premoćno osvojio 1. mjesto odmjeravajući snage 16. Kup natjecanju Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije u Belišću. Natjecanje se održalo u konkurenciji 11 momčadi s područja naše županije, svaka je ekipa imala četiri igrača, a u sastavu pobjednika bili su Branimir Jukić, Nenad Mrkonjić, Marko Filipović, Siniša Tomerlin te pričuva i kapetan Ivan Vitić.

Zvonko Horvat, predsjednik Osječkog šahovskog saveza, pohvaljuje uspjeh Osječana koji dodatno dobiva na važnosti imajući u vidu kako je u posljednjem kolu na 1. stolu igran meč između momčadi FERIT I i FERIT II za koje nastupaju klupski juniori. Nakon velike borbe slavili su "stariji i iskusniji" rezultatom 2,5:1,5. Ovim uspjehom Šahovski klub FERIT Osijek izborio je sudjelovanje na završnici državnog Kup natjecanja.

- Ovaj rezultat samo je nastavak brojnih uspjeha Šahovskog kluba FERIT Osijek koji u kontinuitetu, pod drugim imenima, djeluje od 1951. U proteklom razdoblj u s ponosom ističemo pet titula momčadskih prvaka Hrvatske te brojne medalje i uspjehe. Ponosni smo i na Šahovsku školu koju vodi međunarodni majstor Nenad Mrkonjić, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane mlade da se pridruže. Mogu se javiti Nenadu Mrkonjiću (091 727 4449) ili predsjedniku kluba Branimiru Jukiću (098 450 811) - upućuje Horvat. D. Pejić
Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

Najčitanije iz rubrike