Sport
HRVATSKE RUKOMETAŠICE U RUMUNJSKOJ

Ulog je prvo mjesto
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Posljednji su put na okupu bile sredinom prosinca, kada su zaključile nastup na Svjetskom prvenstvu. Sada su pak na meniju kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo i dvije utakmice protiv selekcije koja nam ja glavni konkurent u borbi za prvo mjesto u skupini. Ono ima težinu, jer donosi nešto lakši ždrijeb skupina za EP, koje će se krajem godine uprizoriti u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

Prve dvije utakmice Hrvatska je bez problema riješila u svoju korist. Lako smo se obračunali u Karlovcu s Grčkom (32:22), a u Cazinu smo bili bolji od BiH (17:31). Rumunjke su također bile uvjerljive, stoga bi borba za primat u skupini mogla biti zanimljiva. Sve će se razriješiti u šest dana, jer nakon današnjeg dvoboja u Bistriti, koji počinje u 16.30, 3. ožujka je ogled istih suparnica u Koprivnici.

Iznornik Ivica Obrvan za ove akcije računa na gotovo identičan kadar s kojim je nastupio na SP-u. U odnosu prema prosinačkim nastupima u Švedskoj nedostaje nam Tina Barišić, koja je nedavno imala operaciju, a na desnom krilu nakon odličnih igara u klubu priliku će dobiti Josipa Mamić. Rumunjke su također nastupile na SP-u (završile 12., dva mjesta ispred Hrvatske), a u njihovu rosteru je puno više promjena.

- Analizirali smo njihove četiri utakmice sa SP-a, ali sada, kada je izišao njihov popis, vidljivo je da nema čak sedam igračica od prošle godine. Nismo imali puno vremena za pripremu, Rumunjke su imale nešto više dana na okupu, čak pet, ali upoznat ćemo ih danas, što će svakako koristiti za uzvrat u Koprivnici. Dobra je stvar što sedam naših igračica igra u jakoj rumunjskoj ligi, stoga ćemo imati prave informacije - smatra hrvatski izbornik.

Ivana Kapitanović je u CS Rapidu Bukurešt, a protivnice sigurno dobro poznaju Tea Pijević (SCM Gloria Buzau), Katarina Ježić (HC Dunarea Braila), Paula Posavec (Cs Gloria Bistrita), Valentina Blažević (SCM Gloria Buzau), Dejana Milosavljević (SCM Craiova) i Katarina Pavlović (CS Minaur Baia Mare). Uz to, sve su naše igračice, osim Ćamile Mičijević (leđa), zdrave i igraju u svojim klubovima, stoga večeras imamo pravo na optimizam.

N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana