Crna kronika
BROJNE INTERVENCIJE

Požari u Koprivni i Osijeku ugašeni, ozlijeđenih nema
Objavljeno 28. veljače, 2024.
Uz profesionalne vatrogasce, na intervenciji u Koprivni bili su vatrogasci iz lokalnih DVD-ova

U nedjelju i ponedjeljak gorjela su dva objekta u Osijeku i Koprivni. Kako doznajemo iz Hrvatske vatrogasne zajednice, u ponedjeljak u 15.40 Javna vatrogasna postrojba Osijek zaprimila je dojavu o požaru pomoćnog objekta površine 24 m2 u Koprivni. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 29 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-a Osijek te dobrovoljnih vatrogasnih društava Laslovo, Silaš, Ernestinovo i Hrastin. Intervencija vatrogasaca završila je u 17.41 sat.Od osječkih vatrogasaca doznajemo kako su dolaskom na mjesto požara zatekli pripadnike DVD-a Hrastin u gašenju požara krovišta dvorišne prostorije. S obje strane objekta nalazili su se drugi objekti, no zahvaljujući vatrogascima požar se nije proširio.

- Krovište opožarenog objekta potpuno je izgorjelo. Pružali smo pomoć u gašenju, ali nismo djelovali mlazom vode jer je požar već bio pod kontrolom, pa nije bilo opasnosti od njegova širenja. Istovremeno s JVP-om Osijek stigao je i DVD Ernestinovo. Voditelj iz Osijeka javio je da neće biti potrebe za djelovanjem i da požarište preuzima DVD Ernestinovo - doznajemo od Borisa Banjana, zamjenika zapovjednika JVP-a Osijek.

Dan ranije osječki su profesionalni vatrogasci gasili požar pomoćnog objekta u Osijeku. Dojavu o ovom požaru dobili su u nedjelju u 21.15.

- Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci su zatekli požar drvene barake veličine 3 sa 4 metra u razbuktaloj fazi. Počeli su gasiti s dva mlaza vode. Požar se u kratkom vremenu lokalizirao, a nakon toga počelo je raščišćavanje. Iz barake se izvuklo 30-ak ploča od iverice i oko 30 letvi. Nakon gašenja i raščišćavanja požarišta pregledalo se termokamerom cijeli prostor te se utvrdilo da nema opasnosti od ponavljanja požara - doznajemo od Banjana. U ovoj intervenciji sudjelovalo je šest vatrogasaca koji su izašli na teren s jednim navalnim vozilom.

Prema izvješću Državnog vatrogasnog operativnog centra 193, u Hrvatskoj je u ponedjeljak i prvim satima utorka bilo poprilično intervencija. Vatrogasci su ukupno imali 68 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 82 vatrogasne organizacije s ukupno 333 vatrogasca i 104 vatrogasna vozila. Srećom, u požarima nije bilo smrtno stradalih osoba.

Sandra Lacić
Iako u navedenim požarima nitko nije stradao, muškarac s karlovačkog područja nije bio te sreće. Naime, u utorak u 2.17 Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac zaprimio je dojavu o požaru pomoćnog gospodarskog objekta (drvarnice) na adresi Gornje Mrzlo Polje, Duga Resa. Pomoćni objekt je izgorio potpuno, a pri pokušaju gašenja vlasnik je zadobio opekline lica i prevezen je u OB Karlovac. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca s četiri vatrogasna vozila iz JVP-a Karlovac i DVD-a Duga Resa. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 5.39 sati.

Možda ste propustili...

NEOBIČNA INTERVENCIJA OSJEČKIH VATROGASACA

Prst joj se zaglavio u sifonu

NEOBIČAN ULOV POLICIJE NA AUTOCESTI A3

Rumunji u kamionu, u žitu švercali ilegalne migrante

U VUKOVARSKO-SRIJEMSKOJ ŽUPANIJI

Maloljetnik (17) sletio u kanal

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

2

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

3

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna