Crna kronika
KOD VELIKE KOPANICE

U sudar sa 3,18 promila alkohola
Objavljeno 27. veljače, 2024.
Četrdesetjednogodišnji vozač izazvao je prometnu nesreću pod utjecajem 3,18 promila alkohola u krvi. Nesreća se u ponedjeljak oko 16.20 dogodila na državnoj cesti 7 kod Velike Kopanice. Očevidom je utvrđeno da se 41-godišnjak kretao automobilom od sjevera u smjeru juga. Iz suprotnog smjera kretao se automobil koji je vozio 46-godišnjak. U jednom trenutku, zbog pijanstva, 41-godišnjak je automobilom prešao na prometni trak namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera, zbog čega je lijevim bočnim djelom udario u lijevi bočni dio automobila kojim je upravljao 46-godišnjak. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. Policajci su 41-godišnjaka priveli u prostorije policije, gdje je zadržan do otrježnjenja te su protiv njega podnijeli optužni prijedlog zbog pijane vožnje i izazivanja prometne nesreće.

Istoga dana, na području Policijske uprave osječko-baranjske, policajci su u prometu zatekli četiri vozača koja su bila pod utjecajem alkohola, jednog vozača automobila i tri biciklista, a jedan se vozač odbio podvrgnuti izuzimanju krvi i urina radi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu. Najveća koncentracija alkohola od 2,08 promila izmjerena je 67-godišnjem biciklistu iz Osijeka, koji je zaustavljen u 10.10 sati. U Feričancima je pak u 23.15 zatečen 28-godišnjak iz Bokšića, koji je upravljao automobilom, i odbio je test na droge. Unatoč tome što se nije dao testirati za navedeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B-kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest bodova.

U Požeško-slavonskoj županiji, u utorak oko 1.30, u Ulici Stjepana Radića u mjestu Vidovci, policajci su u prometu zatekli 60-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 2,22 promila upravljao automobilom. Budući da je postajala opasnost da će nastaviti činjenje prekršaja, 60-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana